ОСТАННІ НОВИНИ

Як українці планують відпочивати влітку, - дослідження

|

Станом на середину травня 63% українців не планують відпочивати. Такі результати показало дослідження, яке проводив Київський міжнародний інститут соціології, передає Львівський портал.

відпочинок

Ця кількість зменшилася порівняно з 2015 роком (було 68%). Кількість тих, хто не має можливості кудись поїхати складає 25%.

На першому місці за популярністю як і рік тому – відпочинок на дачах, у заміських будинках та у Карпатах (9% та 8% відповідно). До родичів у село планують їхати 5% опитаних. Кількість тих, хто планує поїхати відпочивати за кордон складає 2%. До Криму, як і рік тому, планує їхати 1% опитаних українців. Не визначилися з відпусткою 12% опитаних.

Найбільша кількість тих, хто не планує літню відпустку в цьому році – у Західному регіоні (73%), найменша у Центральному (58%). Серед мешканці Південного та Східного регіонів так відповіли відповідно 64%  та 60% опитаних.

1ukr

Поїздку до Карпат та інших місць України найбільше планують у Західному (9%) та Центральному (8%) регіонах. У Південному та Східному регіоні так відповіли однаково 6%опитаних.

У заміських будинках та на дачах найбільше планують відпочивати у Східному регіоні(16%, рік тому було 6%), найменше у Західному регіоні (4%). У Центральному регіоні так відповіли 11% опитаних, у Південному – 8%.

2

Великої різниці в регіональному розрізі стосовно поїздки у село до родичів немає:  у Центральному, Південному та Східному регіонах так відповіли 5% опитаних, у Західному –4%.

Найбільша кількість тих, хто планує відпочинок у Криму, сконцентрована у Південному та Центральному регіоні (2%). У Східному регіоні так відповіли 1% опитаних, у Західному – 0%.

3

Найбільша кількість тих, хто планує відпочинок за кордоном сконцентрована у Західному регіоні (3%), найменша – у Східному регіоні (0,4%). У Центральному та Південному регіонах так відповіли 2% опитаних.

Довідка

З 19 по 31 травня 2016 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування громадської думки. Методом особистого інтерв’ю опитано 2014респонденти, що мешкають у 108 населених пунктах усіх областей України (окрім АР Крим) за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

У Луганській та Донецькій областях опитування проводилися тільки на територіях, що контролюються Україною.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% — для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Фото: yabluchko.com.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *