ОСТАННІ НОВИНИ

Вчителям піднімуть зарплати до семи тисяч?

|

Міністерство освіти і науки планує з 2017 року поступове підвищення зарплат вчителів – в законопроекті про освіту для них передбачені три мінімалки. Про це повідомила міністр освіти Лілія Гриневич, передає ЛІГА.net.

вчитель

“У наших вчителів дуже низький соціальний статус. Це, напевно, найбільший виклик переді мною як перед міністром. Не можна пропонувати реформу, масштабне підвищення кваліфікації і висувати нові вимоги до вчителя, якщо держава не приділяє йому достатньо уваги. В умовах фінансово-економічної кризи ця тема тим більш актуальна. У законопроекті про освіту, який ми писали в парламенті, запропоновані гідні умови оплати праці вчителя”, – сказала вона.

За її словами, поки в законопроекті про освіту, який чекає розгляду в Раді, для вчителів передбачені три мінімальні зарплати. Це відповідає рівню, який зафіксований у чинному законі, але в цій частині його не виконали.

На уточнююче питання, чи вважає вона достатньою зарплату в 4,5 тис грн, Гриневич відповіла: “Це базовий оклад. У вчителів є ще система надбавок. І тоді середня зарплата могла б вийти орієнтовно на рівні 6-7 тисяч. Звичайно, всім нам мало. Ми розуміємо, що вчитель недооцінений. Але це значно краще, ніж те, що маємо сьогодні: середня зарплата вчителя – близько 3600 з надбавками”.

Фото: proforientator.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *