ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні віряни освячують у храмах віночки з нагоди свята Євхаристії

|

Сьогодні у греко-католицьких храмах освячують віночки з нагоди празника Пресвятої Євхаристії, чи як його ще називають – Божого Тіла. Про це повідомляє Львівський портал.

віночок

Власне, 30 червня християни східного обряду відзначали свято Пресвятої Євхаристії, яке завжди припадає на четвер після Неділі всіх святих. Урочисте святкування переноситься на найближчу неділю, тобто на 3 липня.

В цей день в греко-католицьких храмах не лише причащаються, а й освячують віночки – символ життя вічного. Після Літургії обходять процесією навколо храму, повідомляє РІСУ.

Сама назва празника містить у собі його зміст, адже Свята Євхаристія – це прийняття тіла і крові Ісуса Христа. Про це таїнство йдеться у Святому Письмі:  “Хто не їстиме мого тіла і не питиме моєї крові – не матиме життя в собі. Хто їсть моє тіло, п’є мою кров – не має спраги ніколи”.

Мова йде про Святу Євхаристію як про ту вічну поживу, яку Бог дає кожній людині, щоб вона не померла.

Освячені віночки служать як оберіг домівок. Основне, що має зробити християнин у свято Божого Тіла, – прийти у храм, запевняють священнослужителі. Там – прийняти покаяння та Святе причастя.

Фото: valova.te.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *