ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові суд поновив на посаду екс-начальника обласної Держміграційної служби

|

Львівський окружний адміністративний суд поновив на посаді начальника Головного управління Державної міграційної служби Львівщини 46-річного Олександра Погорецького, який був відсторонений від посади у зв’язку з підозрою в отриманні хабара.

погорецький

Володимир Бабунич, який майже рік виконував обов’язки керівника управління, перебуває у тривалій відпустці і наразі не відомо, чи працюватиме він у ДМС у подальшому.

Ігор Дашавець, який досі зазначений на сайті ДМС як т.в.о. керівника львівського управління, повідомив, що з четверга, 30 червня, не виконує обов’язків голови ДМС Львівщини і повернувся на свою посаду до Яворова.

У прес-службі управління Державної міграційної служби Львівської області підтвердили, що 1 липня на роботу вийшов Олександр Погорецький. «Погорецького поновили на посаді відповідно до рішення Львівського окружного адміністративного суду. Сьогодні надійшов із Києва наказ на поновлення», – зазначили в прес-службі і додали, що Погорецький провів нараду з колективом і вже приймає відвідувачів.

Сам Олександр Погороцький наразі відмовляється від коментарів.

Утім, за інформацією ZAXID.NET, Погороцький, який рішенням суду був відстронений від посади у березні 2015 року, звернувся до суду з позовом про поновлення ще влітку 2015 року. Протягом року тривала судова тяганина і 13 червня 2016 року Львівський окружний адмінсуд ухвалив рішення про поновлення його на посаді. Проте це рішення поки не оприлюднене у Єдиному реєстрі судових рішень.

Нагадаємо, 19 вересня 2014 року у поліції повідомили про затримання на хабарі «групи високопосадовців» ДМС Львівщини. Серед них, за даними поліції, тоді був і Олександр Погорецький, який очолив львівську міграційну службу лише за два місяці до цього випадку. Проте сам Погорецький стверджував, що його на хабарі не затримували, а лише провели обшук у кабінеті, і називав такі дії правоохоронців «спланованою провокацією».

Після Погороцького виконувачами обов’язків голови ДМС Львівщини були кілька осіб. Зокрема, з червня 2015 цю посаду обіймав 28-річний фотограф Володимир Бабунич, якого у лютому 2016 року відсторонили від роботи на час перевірки. Після завершення перевірки Бабунич нетривалий час виконував обов’язки начальника ДМС Львівщини. Проте, як повідомили у прес-службі відомства, уже понад місяць Бабунич перебуває у відпустці і наразі не відомо, чи повернеться він на роботу у ДМС.

На час перевірок та відпустки Бабунича львівську міграційну службу тимчасово очолювали заступник начальника управління ДМС у Рівненській області Святослав Потейчук, начальник управління ДМС у Чернівецькій області Віталій Вербицький та начальник Яворівського райвідділу ДМС Ігор Дашавець.

Джерело: ZAXID.NET

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *