ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати вирішили не легалізовувати збори коштів у школах

|

Учора, 30 червня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати після жвавих суперечок не проголосували за легалізацію так званих поборів у школах міста.  Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

побори

Ухвала пропонувала створення батьками благодійних фондів як юридичних осіб.

«До створення благодійних фондів при комунальних закладах освіти м. Львова надходження благодійних внесків здійснюється виключно на спеціальний реєстраційний рахунок, відкритий у Державній казначейській службі України з обов’язковим зазначенням їх цільового призначення. Залучення грошових коштів до благодійних фондів повинно відбуватися виключно на добровільній та безкорисливій основі», – йдеться в ухвалі.

В ухвалі йдеться, що таке рішення забороняє керівникам та працівникам комунальних закладів освіти м. Львова отримувати готівкові грошові кошти у будь-який формі та за будь-яким призначенням від батьків або осіб, які їх замінюють, вихованців та учнів, а також утримуватись від формування будь-яких незаконних фондів при навчальних закладах за рахунок внесків фізичних та юридичних осіб.

Натомість батьки львівських школярів висловилися проти такого рішення, адже вважають, такі благодійні фонди можуть мати на меті зовсім не благодійність і батьків в обовзяковому порядку будуть до них долучати.

«Перш ніж вигадувати дурниці, треба принаймні порадитись з батьками. У нас майже всі школи під районними відділами освіти,у нас централізовані бухгалтерії. Взагалі нівелюється саме поняття благодійність. Про що можемо говорити? Невже мало ми маємо кишенькових батьківських комітетів, які тиснуть на батьків, дітей? Батьки закупляють все! Давайте бути чесними: за останні 10 років все тримається на батьках.

У нас зараз 30% дітей самотужки виховують матері Ми всі можемо уявити, що нас чекає з комунальними платежами. Ми купляємо підручники. Ми платимо за охорону, ми і так допомагаємо школі.

Батьки категорично проти, ми самі хочемо вирішувати. Ми не маємо права порушувати права тих хто хоче допомагати, але і не можемо  порушувати права усіх батьків», – заявила керівник Батьківської ради Львівщини Олкена Пономарева.

У кінці кінців депутати міськради дослухалися до батьків та не проголосували за цю ухвалу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *