ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни труяться продуктами, вирощеними біля Грибовицького сміттєзвалища?

|

У селах, які прилягають до Грибовицького сміттєзвалища, зафіксовані перевищення гранично допустимих концентрацій хімічних речовин у ґрунтах, зокрема, важких металів. Висновок про те, чи придатні до споживання продукти, які вирощені на цій землі, має робити Держспоживслужба. Про це під час прес-конференції повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник, передає кореспондент Львівського порталу.

овочі

«На мій подив, я ще не чув ні від кого, чи хтось ініціював проведення аналізів придатності ґрунтів навколо звалища для можливості вирощування продуктів. Ми ж нині їмо цю продукцію з довколишніх сіл. Якщо земля є забрудненою і там не можна вирощувати овочі, тоді треба попереджувати львів’ян…», – зазначив президент Асоціації роботодавців торгівлі і громадського харчування Львівської області, член Громадської ради при Львівській ОДА Зіновій Бермес.

Своєю чергою директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник, що у землі справді є перевищення гранично допустимих концентрацій хімічних речовин, зокрема, важких металів: «Згідно із результатами аналізів, звичайно, у Грибовичах, Малехові та інших населених пунктах, які прилягають до Грибовицького сміттєзвалища, є перевищення гранично допустимих концентрацій хімічних речовин, зокрема, важких металів. Це також стосується і поверхневих вод».

За його словами, робити висновок про те, чи придатні для споживання продукти, які вирощені на цій території, повинна  Держспоживслужба.

«На мою думку, це є також відповідальність людей, які проживають на цій території – вирощувати чи не вирощувати продукти, а також владних структур, в тому числі санепідемстанції», – констатував Руслан Гречаник.

Як Львівський портал вже повідомляв, забруднення ґрунтів поблизу Грибовичів перевищує норму у 87 разів.

Фото: rivne1.tv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *