ОСТАННІ НОВИНИ

Львів офіційно подає заявку на проведення «Євробачення-2017»

|

Сьогодні, 1 липня, на сесії Львівської міськради депутати підтримали рішення про участь міста Львова у відборі міста та арени для підготовки і проведення у 2017 році в Україні пісенного конкурсу «Євробачення». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міської ради.

євробачення

Як розповів заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, уже сьогодні Львів надішле запит у Національну телекомпанію України.

«Минулої п’ятниці НТКУ разом із Міністерством культури оголосили конкурс серед міст України для участі у відборі на право проведення «Євробачення» 2017 року в одному із українських міст.

Власне, згідно цього положення є визначений ряд критеріїв і ряд положень, які необхідно зробити для того, щоб брати участь.

Зокрема, є 5 стадій. На 1 стадії до  8 липня 18:00 год. необхідно подати заявку від міста, яке планує брати участь у відборі. Це є пакет із 7 документів – це є сама заявка, це є технічні характеристики. І, власне, для того, аби місто мало змогу навіть сьогодні вже зробити запит за технічними специфікаціями вимогах до інфраструктури, до арени, до транспорту і тому подібне.

Ми сьогодні виносили проект ухвали, який депутати підтримали. Сьогодні ми скеровуємо запит в НТКУ, щоб отримати специфікації і сьогодні ж ми вже готуємо заявку, яку ми повинні подати до наступної п’ятниці.

Якщо говорити дуже предметно, то ми зможемо мати вимоги до арени, я думаю, до кінця дня. Тобто, чи це має бути крита, чи це має бути стаціонарна арена. Тому що ці вимоги є у відкритому доступі, їх надає мовна спілка для НТКУ і НТКУ виключно на запити міст, які мають бути підписані офіційно з боку міста.

Ми розглядаємо декілька арен, які б могли бути. Чи це «Арена Львів», чи це арена на вул. Кульпарківській, чи якась, можливо, інша арена.

Бюджет «Євробачення» формується з кількох джерел. Перше – це є внески країн-учасників організаторів, окрім того це є квитки, це є телетрансляції», – зазначив Андрій Москаленко.

Як повідомлялось,  яке місто прийме пісенний конкурс стане відомо 1 серпня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *