ОСТАННІ НОВИНИ

Президент підписав указ про реставрацію собору Святого Юра у Львові

|

Собор Святого Юра у Львові відреставрують та реабілітують весь комплекс споруд. Відповідний указ підписав Президент України Петро Порошенко. Про це на своїй сторінці у FaceBook повідомив народний депутат України Ігор Васюник.

святий юр

«Комплексній реставрації та реабілітації собору Святого Юра у Львові бути! Громадська рада «Святий Юр» проробила чималу роботу, щоб таке рішення було ухвалено на найвищому державному рівні. Водночас, ще раз нагадую, що міська влада Львова повинна довести до кінця ремонтні роботи на площі Юра і облагородження скверу, які розпочали ще рік тому. Розбиті доріжки та знищені лавки в сквері, дитячий майданчик, який стоїть одразу при дорозі – це не обличчя архітектурної перлини Львова», – наголосив Ігор Васюник.

На початку червня він також повідомляв, що «кілька разів говорив про це з представниками Адміністрації президента. І рішення таки обіцяють позитивне».

За словами народного обранця, Святоюрська гора із садами включена до списку ЮНЕСКО.

«Ми обов’язково маємо зберегти та відновити нашу перлину Львова. Якщо запустити проект реновації Святоюрського комплексу – це означатиме реконструкцію Собору Юра, відновлення митрополичих садів, щоб вони стали одним з найкращих місць відпочинку для львів’ян. Центральна влада свою роботу зробить. Сподіваюсь міська також зможе прибрати та довести до кінця ремонтні роботи по площі Юра і облагородження скверу, які розпочали ще рік тому», – підкреслює Ігор Васюник.

В Указі Президента №268/2016 від 22 червня 2016 року «Про відзначення у 2016 році Дня хрещення Київської Русі – України» окрім іншого йдеться: проведення у поточному та наступному роках робіт з ліквідації аварійного стану, реставрації та реабілітації комплексу споруд Національного заповідника “Софія Київська” у місті Києві, собору Святого Юра у місті Львові.

Фото: nash.lviv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *