ОСТАННІ НОВИНИ

Україна поновила залізничні перевезення з окупованим Донбасом

|

Вантажні залізничні перевезення через лінію розмежування військового конфлікту на Донбасі відновлені з 25 червня 2016 року. Про це повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в ПАТ «Укрзалізниця» у четвер, 30 червня.

укрзалізниця

«З 1 червня до 24 червня діяла конвенція, яка забороняла вантажні перевезення з України на окуповану територію Донецької залізниці. З 25 червня перевезення відновлені», – повідомили в компанії.

Як зазначав раніше в коментарі агентству керівник департаменту дирекції з комерційної діяльності «ДТЕК Енерго» Дмитро Маляр, енергохолдинг ДТЕК очікує відновлення поставок вугілля марки А з окупованих районів Донбасу.

«Спочатку причиною зупинки поставок був страйк залізничників на тому боці – вона припинилася. При цьому в ході бойових дій було пошкоджено залізничну інфраструктуру, зараз вона відновлюється. Але ситуація змінюється щодня, тому складно сказати, коли саме відновиться постачання», – сказав він.

Раніше повідомлялося, що постачання вугілля марки А з окупованих районів Донбасу припинилося від початку червня через зупинку залізничного вантажопотоку на окупованій території.

При цьому в кількох містах окупованої зони були організовані мітинги залізничників, на яких лунали антиукраїнські гасла і одночасно вимоги до українського уряду оплачувати роботу залізниці в окупованих районах Донбасу.

УП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *