ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові визначили кращих лучників України

|

На Львівщині визначилися переможці відкритих всеукраїнських змагань зі стрільби з лука «Кубок Богдана Кокота». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Федерації стрільби з лука України.

27

На базі СДЮШОР «Електрон» завершилися традиційні відкриті всеукраїнські змагання зі стрільби з лука – Кубок пам’яті Заслуженого тренера України Богдана Кокота, які цьогоріч приурочені 30-річчю з дня заснування СДЮШОР «Електрон».

28

Цього року за найвищі нагороди змагалися 154 спортсмени, які представляли команди 9 областей України (Львівської, Сумської, Чернівецької, Харківської, Черкаської, Рівненської, Одеської, Закарпатської, Вінницької), м. Києва, а також зарубіжні гості з  Республіки Польща та Азербайджану. Серед учасників турніру: Вероніка Марченко і Лідія Січенікова – володарки ліценцій на Ігри Олімпіади в Ріо-де-Жанейро.

Одночасно з провідними спортсменами, визначали кращих з поміж себе й кадети, які виборювали путівки на континентальну першість зі стрільби з лука у складі збірної команди України.

Загалом «Кубок ЗТ України Б.З. Кокота» є одними із важливих змагань у національному сезоні 2016 року зі стрільби з лука, який внесено в систему рейтингової оцінки виступів спортсменів для формування списків членів штатної збірної команди України на 2017 рік.

При цьому посвідчення «Заслуженого тренера України» з рук державного тренера зі стрільби з лука Михайла Пінчука отримала львівський тренер Любов Юзько, а семеро спортсменів-учасників турніру – посвідчення «Майстер спорту України зі стрільби з лука», серед яких Вадим Босенко, Іван Кожокарь, Дмитро Корень, Віктор Рубан, Артем Овчинніков, Олександра Кукурузяк, Євгенія Чибісова. Львів’янин Сергій Макаревич одержав посвідчення «Майстер спорту України міжнародного класу зі стрільби з лука».

Отож у чудовій змагальній атмосфері високий спортивно-технічний рівень продемонстрували переможці «Кубку Богдана Кокота-2016»: Лідія Січенікова (Чернівецька область); Микита Шишкін, Поліна Родіонова (Сумська область); Сергій Макаревич, Соломія Гнип, Дмитро Марченко, Георгій Іваницький, Юрій Гавелко, Соломія Трапезнкова (Львівська область) та ін.

Довідка:

Кокот Богдан Зіновієвич. Народився 30 червня 1955 року на Івано-Франківщині. Помер у 1999 році. Майстер спорту зі стрільби з лука, Заслужений тренер України зі стрільби з лука (1994). Серед найвідоміших вихованців: ЗМС Катерина Палеха, МСМК Сергій Антонов, Олег Сорока, Танзіля Гільфанова, МС Ігор Солтан, Олександр Мазін, Олександра Сахарова та ін. У 1972-1978 роках успішно працював в республіці Білорусь.

Видатний організатор розвитку стрільби з лука на Львівщині: з його ініціативи КДЮСШ «Електрон» у м. Львові набула статусу спеціалізованої школи олімпійського резерву, ним започатковано міжнародний молодіжний турнір «Олімпійські надії», який щороку проводиться у Львові та низку інших змагань різного рівня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *