ОСТАННІ НОВИНИ

Сміттєва метушня. Львівська мерія зазіхає на Яворівський полігон

|

Львівська міська рада готує звернення до прем’єр-міністра України з проханням надати земельну ділянку на Яворівському полігоні під будівництво сміттєпереробного заводу. Про це сьогодні, 30 червня, під час засідання сесії Львівської міськради повідомила начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич, передає кореспондент Львівського порталу.

полігон

Так, зверненням пропонується виділити 50 га, наразі ці землі є у власності Міноборони.

«В першу чергу, звернення до прем’єр-міністра України, до міністра оборони України та до Президента України щодо надання згоди на вилучення з території Яворівського військового полігону земельної ділянки орієнтовною площею 50 га. Це є землі міністерства оборони України і у відповідності до законодавства України, передбачена спеціальна процедура вилучення і передачі цих земель. Необхідно буде вчинити ряд юридично значущих дій», – розповіла Гелена Пайонкевич.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий не зумів чітко відповісти на питання, чи узгоджувалось це звернення із керівництвом полігону.

«Пропозиція по Яворівському полігону була перший раз озвучена на сесії обласної ради головою комісії по екології. Ця пропозиція мала шанс бути підтриманою, але виникло питання, що це може зашкодити співпраці з НАТО», – розповів Андрій Садовий.

Додамо, що депутати обласної ради висловилися проти  такої ідеї.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *