ОСТАННІ НОВИНИ

Нелегальний бізнес на Грибовицькому сміттєзвалищі «кришує» місцевий депутат?

|

У міській раді Львова почали ворушитись через зникнення посортованого сміття з території Грибовицького сміттєзвалища. Сьогодні, 30 червня, у стінах міської ради під час засідання сесії це питання піднімалось як депутатами, так і чиновниками. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу із зали засідань.

сміття

На сьогоднішній сесії керівник управління житлового господарства Юрій Голець розповів про те, що викрадення сміття здійснювалось під пильним оком правоохоронців та не без  участі місцевих депутатів.

«Щодо факту пропажі сміття. Є депутат однієї із селищних рад, прилеглих до полігону, який вночі розмовляв з поліцією Жовківського району щодо того, щоб він мав можливість вивезти це сміття. Це доводить, що це сміття, яке сортувалось на полігоні, до нього мали відношення  територіальні громади, які розташовувались поруч з полігоном. Це все відбувалось, коли була охорона полігону.», – розповів він.

Імя згаданого депутата Ю. Голець обіцяв надати міським обранцям до кінця дня.

Натомість під час свого виступу заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк повідомила, що з 22 червня сміттєзвалище охороняють лише 4 правоохоронці з одним автомобілем.  Постає логічне питання – чи такої кількості охоронців реально достатньо, аби проконтролювати, аби «бізнес» на смітті не поновився?

«З 22 червня працює охорона на сміттєзвалищі – КП «Муніципальна дружина», задіяно четверо осіб і автомобіль.  З 18 до 22 червня там працювала поліція Жовківського  району», – повідомила чиновниця.

До слова, за фактом зникнення нелегально посортованого сміття міська рада Львова до поліції не зверталась.

Нагадаємо, що Грибовицьке сміттєзвалище роками був золотою жилою для місцевих «бізнесменів».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *