ОСТАННІ НОВИНИ

«Котячий бізнес». Як на Краківському ринку «промишляють» котами, прирікаючи їх на смерть

|

Жіночки, які торгують котиками на Краківському ринку, вивозять і викидають у ліс хвостатих, яких не вдалося прилаштувати. Про це написала зооволонтерка Наталія Драч у Facebook, передає Львівський портал.

коті

За її словами, більшість людей приносить котяче потомство на Краківський ринок, щоби знайти їм господарів.

«Там сидять «добрі бабусі», які забирають у вас потомство за доплату: за котика треба заплатити 50 грн, за собачку (дівчинку) – 150 грн, за собачку (хлопчика) – 100 грн. Люди, які мають чим заплатити, дають бабцям гроші і спокійно повертаються додому, думаючи, що тваринок прилаштують…», – пояснила Наталія Драч.

Втім, як вона наголосила, виходить зовсім не те, на що сподіваються люди. По-перше, за її словами, місце на Краківському ринку, де знаходяться тварини, заражене різними інфекціями, такими як панлейкопенія, кальцивіроз та іншими смертельно небезпечними для тваринок хворобами, по-друге, кошенят просто вивозять у ліс.

«Жіночки назбирують, особливо за п’ятницю та суботу, до сотні кошеняток, і, якщо Ви думаєте, що їх усіх прилаштовують, то Ви глибоко помиляєтеся, малечу просто вивозять у ліс та викидають. Як Ви думаєте чи виживуть маленькі істоти у лісі ? Після краківського вони усі заражені інфекцією, голодні, попередньо домашні кошенятка, які взагалі не пристосовані до вуличного життя. Викинута малеча помирає у страшних муках…», – зазначила зооволонтерка.

коті 2

«Додаю переконливі фото, щоб Ви задумались. Фото давні, не цьогорічні, але ситуація та сама…», – наголосила Наталія Драч.

Фото: Наталія Драч

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *