ОСТАННІ НОВИНИ

Де шукати роботу пенсіонерам?

|

У сучасному світі досить важко прожити на одну пенсію, тому все частіше пенсіонери намагаються влаштуватися на роботу або підробіток. Віковим претендентам знайти роботу складніше, але все ж цілком реально. Як працевлаштуватися тим, кому за 60, розповіли Львівському порталу експерти Міжнародного кадрового порталу hh.ua.

29

У людей пенсійного віку є значні переваги перед молодшими пошукачами. Вони мають великий трудовий стаж і життєвий досвід, а також готові сумлінніше і старанніше працювати за менші гроші в порівнянні з амбітною молоддю.

Багато компаній, а то й галузі, постійно відчувають потребу в професіоналах з великим досвідом роботи. Тому, в першу чергу, слід звернути увагу на вакансії в галузі виробництва, енергетики, бухгалтерії, освіти, науки і медицини.

Сьогодні кожна четверта пропозиція з працевлаштування для пенсіонерів присвячена пошуку няні. У більшості сімей працюють двоє: мама і тато. Бабусі й дідусі не завжди живуть поруч, а в дитячих садах на одне місце в середньому претендують відразу два-три малюка. Тому все більше батьків звертаються за допомогою до нянь. Зарплата – 5-7 тис. грн. Серед головних вимог: відсутність проблем зі здоров’ям, досвід виховання дітей/онуків, відповідальність і уважність. І звичайно перевагою в ряді випадків буде наявність профільної освіти (педагог, психолог). Серед обов’язків – гуляти, годувати, забирати з садка/школи, водити на гуртки і тренування.

Серед вакансій для чоловіків похилого віку багато пропозицій для кандидатів, здатних полагодити або відремонтувати щось у будинку. Найчастіше їх шукають для роботи в приміських будинках. Обов’язки можуть бути різноманітними: від прибирання подвір’я і чищення басейну до заміни лампочки і ремонту сантехніки. Зарплатні пропозиції – варіюються і залежать від кількості вироблених годин або якості і системності виконання робіт.

Репетиторство – популярний вид заробітку серед педагогів, як працюючих, так і на пенсії. Вік репетитора значення не має. Вимога – знання предмета і педагогічна освіта. Головний показник – скільки вихованців, які завдяки репетитору підтягнули свої знання з того чи іншого предмету. Розмір винагороди становить від 5000 грн. в місяць.

Як окрему категорію варто виділити офісну роботу для активних пенсіонерів. Вона – для цілеспрямованих і комунікабельних людей. Як правило, графік роботи вільний, але припускає перебування в офісі протягом певної кількості годин на день або в тиждень. Сама робота може носити інформаційний або консультативний характер. Пенсіонерів досить охоче беруть в оператори колл-центрів і відділи продажів. Шукайте вакансії компаній з тієї ж професійної області, де ви працювали раніше: там ви будете затребувані найбільше.

Сьогодні багато роботодавців вкладають гроші в освіту персоналу. А хто може найкраще навчити співробітника, якщо не людина, яка досконально знає специфіку роботи? Залучення на проекти незалежного консультанта – часта практика. Тому подивіться вакансії в сфері консалтингу та навчання персоналу: можливо ваші досвід і знання тут знадобляться. Посада в цьому випадку може називатися по-різному, аж до корпоративного тренера.

Крім того, чоловіки-пенсіонери завжди можуть влаштуватися на роботу, що не передбачає наявність спеціальних знань і умінь: сторожами, водіями, вахтерами, ліфтерами або кур’єрами. Для жінок пенсійного віку відкриті вакансії: гувернантка, швачка, кухар, гардеробниця. Робота нескладна, але передбачає хорошу фізичну форму. Якщо дозволяє здоров’я і є бажання – проблем з працевлаштуванням виникнути не повинно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *