ОСТАННІ НОВИНИ

Відтепер потрапити на сесію міськради у Львові зможуть лише обрані

|

На пленарні засідання Львівської міської ради обмежують вхід для представників громадськості. Відтепер, щоб потрапити у сесійну залу, громадянам потрібно зареєструватися напередодні у Секретаріаті ради. Про це сьогодні, 29 червня, на брифінгу повідомив секретар міськради Анатолій Забарило.

лмр

За словами А. Забарила, починаючи від засідання ради 30 червня у сесійну залу  зможе потрапити не більше 30 активістів, при тому – з посвідченнями.

«Ми враховуємо негативний досвід проведення двох попередніх сесій. І для того, щоб пленарне засідання пройшло ефективно і була безпека для депутатів і громадськості, ми підготували від керівників шести фракцій таке звернення до громадськості.

Ми резервуємо в сесійному залі 30 місць для представників громадськості, для того щоб вони могли записатися на виступи. І ми за узгодженням всіх керівників фракцій надамо слово усім, хто захоче виступити», – повідомив він.

1

За словами секретаря міськради, біля входу у Ратушу та біля дверей сесійної зали стоятимуть металодетектори, а на варті порядку чатуватимуть представники Нацгвардії.

«Ми будемо так завжди проводити пленарні засідання, це має зменшити сесійну напругу.  Я не думаю, що в когось буде викликати запитання встановлення рамок. Ми поставимо рамку при вході знизу та при вході в сесійну залу. Ми повинні розуміти, щоб безпека – це важливо В нас забезпечувати порядок буде Муніципальна дружина і четверо нацгвардійців, з якими у нас є угода»,- уточнив А. Забарило.

Таким чином, сесійне засідання для громадськості виглядатиме наступним чином:

  • Попередня реєстрація одного представника від громадської організації в Секретаріаті ради
  • Вхід за посвідченням та отримання зарезервованого місця по праву сторону від входу
  • Виступи активістів після депутатських запитів та перед формуванням порядку денного

Мітингувальникам, за словами начальника управління «Секретаріат ради» Юрія Лукашевського, також надаватимуть слово, як це було раніше – після того, як за це проголосують депутатські фракції.

Нагадаємо, що на завтрашньому засіданні депутати заслухають звіт міського голови та його чиновників щодо ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *