ОСТАННІ НОВИНИ

В Одеському санаторії особливим діткам зі Львова пропонують концтаборні умови

|

Мати-одиначку зі Львова з дитиною-інвалідом відправили у санаторій в Одесу, де їх чекало справжнісіньке «пекло». Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила координатор Люстраційної ради Львівщини Галина Янко, передає кореспондент Львівського порталу.

7

За її словами, жінку з хворою дитиною протягом п’яти років «відфутболювали», а коли місяць тому нарешті поїхали на відпочинок, то були в шоці від побаченого.

«Мати-одинак двох дітей, один з яких  – важко неповносправна дитина –  інвалід категорії А, п’ять років очікувала на путівку у дитячий саноторій на море в м. Одеса. Після нашого втручання, цю путівку таки місяць тому матір отримала. Однак, якби вона знала, в яке пекло попаде з дітками, і те, що ми її в екстреному режимі повертатимемо у Львів!!!!!
Отже, спеціалізований клінічний санаторій матері і дитини ім.Чкалова ( м.Одеса, Французький бульвар, 85), де мали б відпочивати та оздоровлюватися на морі важко хворі (онкологія), неповносправні візочкові дітки та діти сироти», – повідомила вона.

Також юрист розповіла про деталі жахливого відпочинку та умови, які пропонуються для особливих діток.
«Хворих діток заселили у старий корпус, в повністю антисанітарні умови. Таргани бігають всюди, грибок у розбомблених ванних кімнатах, ще й на останок заборонили користуватися водою, бо мовляв, тече з труби в підвал, і ніхто це ремонтувати не буде.
Але це півбіди….
Для того щоб дістатися до моря з санаторію існує шлях тільки через 60-метрові розвалені сходи ( зауважте !!!! в санаторії важконеповносправні візочкові хворі дітки!!!!).
Існує ще пляж, до якого мамі з візочковою дитинкою пішки добиратися десь близько півгодини, який чітко передбачений для неповносправних людей. Однак, для таких хворих діток місцева влада залишила маленьку полосу з каміння коло моря, а решту пляжу з пісочком віддали для приватного користування якомусь суб’єкту господарювання, який поставив там альтанки, лежаки і здає все це за окрему плату 1000 грн та відповідно 100 грн.
Харчування в санаторії….
Для того, щоб нагодувати дитинку-інваліда мати змушена витягувати її з візка і на руках нести на другий  а фактично 3 поверх при 5-метрових стелях), адже на першому поверсі у корпусі-їдальні санаторію ім.Чкалова розміщено банкетний зал приватного ресторану “Бриз”, власники якого плювали на хворих діток, і влаштовують гуляння, крики, танці, стрілянини з феєрверків посеред ночі. І байдуже що весь санаторій заповнений важкохворими дітками», – розповіла Г. Янко.

Також активістка розповіла і про нечистоплотні моменти у санаторії.

«На території санаторію, який розміщений у природно-заповідному фонду “Парку санаторію ім.Чкалова”, з незрозумілих причин з’явилася віп-резиденція “Парк”, яка має ту саму адресу, що й санаторій, ЧІТКО ПОСЕРЕДИНІ ТЕРИТОРІЇ санаторію, до якої прокладені асфальтовані доріжки для машин (які щохвилини їздять по території лікувального закладу для дітей, де бавляться діти). Резиденція має своє футбольне поле,корти,басейн,майданчик для дітей віп-клієнтів. Все огороджено. Дітей з санаторію не впускають на територію дитячого майданчику, мовляв вони не здорові, а якщо хочите, то як сказали матері дитини, тільки за 100 грн. Коли матір хотіла відзняти все це і викликати поліцію, дитину впустили на майданчик, а на наступний день він вже був повністю зачинений.
Сам санаторій свідомо доводять до банкрутства і просто знищують, щоб пустити з молотка.
Це тільки маленька частинка з опису мами, з якою ми вже готуємо звернення до голови Львівської ОДА та правоохоронних органів України.
Біда в тому, що це самі бідні і незахищені категорія сімей і дітей, і їм нема попросту кому пожалітися і вони повністю зневірилися у тому, що їх почують. І як результат – це просто знущання на хворими дітками і їх рідними», – резюмувала вона.

Також Галина Янко звернулася до губернатора Львівщини, аби прояснити ситуацію – чому так вийшло, що особливі діти опинилися у такій ганебній ситуації.
«Сьогодні мною все це було озвучено на нараді під головуванням О.Синютки.
На моє прохання, ним було невідкладно дано доручення юридичному відділу департаменту звернутися до Генерального Прокурора України Ю.Луценка, Керівника МВС А.Авакова, голови Одеської ОДА М.Саакашвіллі щодо фактів, які були озвучені. Фактично, все це є жорстоке поводження з неповносправними дітками під прикриттям влади.
Також, О.Синютка наказав здійснити перевірку, як проходив тендер, щодо закупівлі даних путівок.
Можу тільки подякувати за миттєве реагування на цю ситуацію.
З свого боку, не дамо цьому питанню заглохнути. Витребовуємо всю фінансову документацію, всі картографіі, і всю документацію щодо власності санаторію МОЗ», –

додала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *