ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні «бадяжили» бензин на держзаводі

|

У 2014-2015 роках службові особи ДП «Павлоградський хімічний завод» спільно з директором ТОВ «Павлоградський нафтопереробний завод», та особами, що стоять за цією фірмою, організували на території держпідприємства діяльність цеху по переробці нафти у низькоякісне паливо. Про це свідчить ухвала Жовтневого райсуду м. Дніпропетровська від 10 червня, пишуть Наші гроші.

Надалі це паливо купили, зокрема, ТОВ “Альянс Синтез”, ТОВ “Нафтохімтрейд”, ТОВ “Трейд Комодіті”, ТОВ “Східна нафтогазова компанія”, які реалізували його юр- і фізособам та державним установам Дніпропетровської області.

Стосовно ТОВ “Східна нафтогазова компанія” у матеріалах справи відзначається, що офіційно ця компанія імпортує паливно-мастильних матеріалів із-за кордону.

Під виглядом імпортованої продукції фірма реалізувала виготовлене на павлоградському хімзаводі неякісне пальне бюджетним установам області – КП ДОР “Спецавтобаза”, КП ДМР “Міськзеленбуд”, КЗ “Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. Мечникова”, Державна організація “Комбінат Салют”. Протягом 2014-2016 рр фірма виграла тендери загалом на суму 13,88 млн грн.

ТОВ “Павлоградський нафтопереробний завод” офіційно орендує на держпідприємстві приміщення площею 19 кв м. Однак, як встановило слідство, фірма за домовленістю з керівництвом заводу насправді використовує набагато більші потужності для виготовлення суміші, яка за своєю якістю не призначена для використання за призначенням як пальне.

Неякісні паливно-мастильні матеріали реалізували через ТОВ “Джалон”. За місцем реєстрації слідчі фірму не знайшли.

Транспортуванням нафти на завод і сумішей з нього проводило ТОВ “Плаза Транс”.

ДП “Павлоградський хімічний завод” займається виробництвом твердого виду вибухових речовин, буро-вибухові роботами, утилізацією різних видів боєприпасів, твердого ракетного палива.

З 1990-х років ДП НВО “Павлоградський хімічний завод” є Леонід Шиман, екс-депутат Дніпропетровської облради від Партії регіонів.

У 2014 році Шиман задекларував 8,56 млн грн доходів, ще 5,56 млн грн – у його дружини. При цьому на рахунках у банках у них лежало понад 93 млн грн.

Засновниками ТОВ “Павлоградський нафтопереробний завод” є ТОВ “ЕСК” (85%) і ТОВ “Дніпро-Контракт” (15%). Засновником “ЕСКу” є Станіслав Смирнов, а “Дніпро-Контракту” – Мирослав Залунін. Керівником ТОВ “ПНЗ” з 2013 року є Андрій Устяк.

Зауважимо, що ТОВ “ЕСК” у 2003 році заснували Станіслав Смирнов і Євгенія Шиман, дочка директора держзаводу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *