ОСТАННІ НОВИНИ

У РФ готуються знести єдиний український храм

|

Днями міський суд Ногінська (Московська область) прийняв рішення про знесення православного Свято-Троїцького храму, що належить до Богородської єпархії Київського патріархату. Церква в Ногінську була єдиним храмом на території Росії, що входять в юрисдикцію Київського патріархату.

962

Храміснував з самого початку 90-х років, а в 94-му році його настоятель митрополит Адріан, будучи етнічним українцем, перейшов в УПЦ КП.

Як пояснили парафіяни храму, цькування з боку Московського патріархату щодо їх церкви тривало завжди, але тільки з моменту початку російсько-української війни воно набуло глобального характеру.

«До війни, приміром, проти нас розвішували по місту листівки про те, що у нас «розкольницький» і «безблагодатний» храм, а в похоронбюро навіть не продавали труни з похоронними наборами, якщо небіжчика відспівували у нас. З моменту ж початку російської агресії переслідування почалося фундаментально, «під зачиску», – повідомляють віруючі.

«Зачистка» проводилася за всіма напрямами.

Храм щодня таврували по телебаченню, по місцевому радіо і в газетах. Тексти розклеєних по місту листівок теж стали жорсткішими. У них УПЦ КП називалася вже «лже-церквою» і повідомлялося, що її священики «не вважають гріхом убивати тих, хто живе на Донбасі і в Москві», а також «вітають військові дії хунти на південно-сході країни».

Апогеєм цькування стала подача п’ять місяців тому позову по земельному спорі від імені адміністрації Ногінського району. Однак віруючі впевнені – за судовим процесом стоїть Московська патріархія.

«Нас звинуватили в тому, що ми побудували на цій землі нежитловий будинок, а саме – храм, – пояснив у коментарі нашому сайту священик Свято-Троїцької церкви Святослав Скороход. – Земля була давно і абсолютно законно приватизована нами, отже, ми маємо право будувати на ній будь-які будинки. Біля храму існував і інженерно-архітектурний проект, і була вся технічна документація. Але тут стоїть політичне питання», – впевнений отець Святослав.

На даний момент духовенство церкви має намір оскаржити рішення в апеляційній інстанції.

Варто додати, що тим часом в Україні понад 11 тисяч парафій Московського патріархату, значна частина яких активно агітує проти українства.

Джерело: ZIK

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *