ОСТАННІ НОВИНИ

Доньок не варто часто хвалити за красиву зовнішність, – психологи

|

Фраза «Ти така красива» зможе зруйнувати майбутнє юної леді. Батьки постійно кажуть своїм донькам, що вони найгарніші у світі, але це негативно впливає на формування їхньої особистості. Про такий дослідницький висновок пише The Guardian, передає  ZIK.

975

Похвала зовнішності формує у людини зацикленість на її вигляді. Дослідження демонструють, що 70% дівчат-тинейджерів переживають через зайву вагу, при чому у більшості випадків її немає. Крім того, людина починає оцінювати усіх навколо виключно за зовнішністю, а це створить проблеми з комунікацією майбутньої жінки.

Часті компліменти не допоможуть людині навчитись справлятись із труднощами. Дівчина вважає, що бути красивою достатньо для досягнення успіху. В той самий час, майже усіх хлопчиків змушують розвиватися з раннього віку, і саме це спричиняє гендерну нерівність ще у родині.

Втім, дослідники закликають батьків не впадати у крайнощі, щоб взагалі перестати робити компліменти донькам, адже це дасть ще гірший ефект. Замість того, щоб десять разів на день похвалити дівчинку за вроду, краще звертати увагу на розумовій здібності та моральні якості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *