ОСТАННІ НОВИНИ

Як Україні повернути півтора мільярди доларів Януковича

|

У березні минулого року уряд А. Яценюка заарештував на рахунках “Ощадбанку” 1.5 млрд. доларів президента-втікача В. Януковича і ці гроші  зависли на рахунках банку.

portret

Як стверджує народний депутат від “Народного фронту” Михайло Хміль, їх фракція розробила відповідний законопроект про арешт та конфіскацію активів корумпованих чиновників, набутих злочинним шляхом, що має повернути гроші В. Януковича у бюджет, але на сьогодні Верховна Рада ніяк не проголосує за включення цього документу у порядок денний.

“Цей закон – фактично єдина змога конфіскувати уже арештовані кошти, адже ми бачимо як повільність слідчих та корумпованість суддів затягують розкриття злочинів режиму Януковича та покарання відповідних осіб, в першу чергу самого екс-президента. Якщо цього не зробити найближчим часом, до кінця року рахунки будуть розблоковані і Янукович спокійно виведе ці кошти в  офшори”, – прокоментував ситуацію Михайло Хміль.

Згідно слів депутата, сьогодні рішення впирається у формальності і саботаж бюрократів та корупціонерів. Наприклад, 16 червня за внесення законопроекту у порядок денний проголосувало лише 169 депутатів з 226 необхідних.

“Майже половину голосів дали депутати «Народного фронту» – це 73 «за» з 75 присутніх. Нуль голосів дав «Опоблок», що абсолютно недивно, тоді як фракції, що зранку до вечора з екранів телевізорів заявляють про свою патріотичність та про необхідність покарати найбільш одіозних регіоналів, дали одиниці декілька голосів”, – додав народний депутат.

У своїх виступах депутати від “Народного фронту” неодноразово заявляли, що ці кошти будуть не просто повернуті у бюджет, а направлені на потреби фронту і наших солдат. Інша частина піде на соціальні видатки.

“Мене не дивує небажання голосувати за цей закон від колишніх, а то й діючих приятелів Януковича з “Опоблоку”, але я не розумію чому в один тон з ними звучать заяви “Батьківщини”, “Самопомочі”. Навіщо їм зберігати цю суму для Януковича, а не направити на потреби українців?”, – резюмував Михайло Хміль.

«Народний фронт» уже оголосив, що не голосуватиме за будь-які інші рішення, окрім дуже важливих для України, доки Верховна Рада не ухвалить законопроект №4811 про спецконфіскацію. Відповідно, доля півтори мільярдів доларів Януковича може визначитися уже найближчим часом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *