ОСТАННІ НОВИНИ

В’їзд у центр Львова буде платним

|

В’їзд у центральну частину Львова стане платним. Таке рішення нині прийняли на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

л

Як пояснила директор департаменту економічної політики Ірина Кулинич, за перебування автомобіля у центрі доведеться викласти до 40 грн. «Поки що ця сума ще не встановлена, але, думаю, це буде до 40 гривень», – додала вона.

«Цей проект рішення врегулює перебування автотранспорту в пішохідній частині міста Львова, це стосується прилеглих вулиць до площі Ринок. Тобто, до 1 серпня  будуть скасовані всі перепустки, які видавалися Галицькою районною адміністрацією, для фізичних осіб, мешканців, суб’єктів господарювання.Нові перепустки видаватиме ЛКП «Муніципальна дружина», – розповіла вона.

Також Ірина Кулинич пояснила, яким чином можна буде в’їздити автомобілем у центр: «Автомобілі в центральній частині міста залишатися не можуть. Якщо це до восьмої години ранку, то будь ласка. Вже з восьмої до одинадцятої зніматиметься плата, а опісля одинадцятої, як відомо, в’їзд – заборонений».

Водночас вона додала, що нові правила також стосуються і мешканців. Тобто, платити мають всі.

За її словами, до восьмої години ранку в’їзд автотранспорту в центральну частину міста буде безплатним, а з восьмої ранку до одинадцятої за перебування автотранспорту треба буде платити. Дозвіл на перебування авто на цій території видаватиметься виключно на одну годину. «У разі порушення цього, якщо водій не виїхав протягом години, це фіксуватиметься як порушення, водію видаватимуть попередження. І наступного разу його просто не впускатимуть через болард в центральну частину міста», – наголосила Ірина Кулинич.

Варто додати, що транспортні засоби, які обслуговують мешканців пішохідної зони, підприємства та заклади на території пішохідної зони, для надання послуг та здійснення розвантаження/завантаження товарів, продуктів, тари тощо мають право безоплатного в’їзду у пішохідну зону з шостої ранку до восьмої.

Окрім цього, перепустки видаватимуть виключно мешканцям, які мають право на автомобіль, а не по дорученнях.

На переконання, нинішнє рішення є дуже важливим і його прийняли для того, щоби навести порядок у центрі. «Коли болард опущений, автомобілі заїжджають в центр і можуть стояти там цілий день…», – каже директор департаменту.

Відтак вона додала, що ці зміни можуть увійти в силу вже з наступного тижня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *