ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині вдалося зменшити смертність людей від раку

|

У Львівській області поліпшуються показники лікування онкозахворювань та інших недуг, також починає краще функціонувати систем а екстренної медичної допомоги. Про це сьогодні, 24 червня, говорили  в рамках робочої поїздки фахівців Світового банку до Львівської області в рамках Місії з підтримки впровадження Проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» у Львівському державному онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі.

2

Лідер програм з охорони здоров’я, освіти, соціального захисту, уразливості та конфліктів представництва Світового банку в Білорусії, Молдові  та України, керівник проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» Фон Зао та керівник Департаменту глобальної стратегії з питань охорони здоров’я, харчування та народонаселення Світового банку Еніс Бариш спільно з Міжнародним консультантом з реформи системи фінансування Тихомирем Стрізрепом провели зустріч   з головним лікарем Центру Ігорем Ковальчуком. Також на зустрічі були присутні: заступник міністра охорони здоров’я Роман Василишин, заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Підлісний, директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Богдан Чечотка та спеціалісти департаменту, а також заступник керівника Групи консультативної підтримки загальноукраїнського проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей” Євгенія Матюшко. В ході зустрічі відбувся огляд приміщень ЛДОРЛДЦ, в яких буде встановлено медичне обладнання закуплене за рахунок коштів субпроекту (МРТ, КТ, ОФЕКТ КТ, мамографи, УЗД, колькоскопи, мікроскопи, рентгенапарати, операційні відділення, реанімація, гінекологія тощо).

1

Після огляду відбулось засідання групи управління субпроектом, зокрема директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА представив щорічний звіт реалізації субпроекту та  огляд реформи охорони здоров’я у Львівській області. Також поділився планами щодо розширення проекту, зокрема у напрямках:

  • Скринінг раку простати та колоректального раку,
  • Онкопревенція у дітей Львівської області (рання діагностика злоякісних захворювань і сучасні технології лікування),
  • Покращення якості надання медичної допомоги хворим з гострим коронарним синдромом,
  • Створення єдиної центральної диспетчерської служби швидкої медичної допомоги.

Варто зазначити, що під час презентації результатів проекту станом на сьогодні було відмічено низку позитивних зрушень, зокрема, щодо смертності людей на Львівщині від онокозахворювань. Також частіше лікарі почали виявляти рак шийки матки та грудей у жінок  на ранній стадії.

онко

Представники Світового банку також надали кілька рекомендацій щодо реалізації проекту.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *