ОСТАННІ НОВИНИ

Ірина Геращенко: «Вимагаємо від ЄС виконати їх зобов'язання»

|

Перший заступник голови Верховної Ради України про цунамі євроскептицизму та наслідки виходу Британії із ЄС для України:

1269

«Наслідки британського референдуму матимуть негативні перспективи і для України. ЄС важко проходить випробування міграційною кризою, Європу накрило цунамі євроскептицизму, там зростає підтримка радикальних і популістських партій. Прості європейці ще навіть не усвідомлюють, що відбувається трансформація повоєнної Європи і за популізм та безвідповідальність політиків прийдеться платити важку ціну. На жаль, це напряму накриє і нашу країну. Чи може це відтермінувати безвізовий? Так, на жаль. Зараз в ЄС будуть дмухати на воду…

Серйозні внутрішні проблеми вбивають рейтинги всіх нинішніх лідерів ЄС, змушують зосередитися на ситуації всередині Євросоюзу, закривши очі на все, що відбувається за межами. І піднімають на хвилі популізму лєпенів….

Ослаблена і розділена Європа, розколота на скептиків і оптимістів, Європа , що боїться свого завтрашнього дня – золота мрія Кремля.

Якими б не були складеними для ЄС наслідки британського референдуму – для України це не привід опускати руки. Такий вже наш український шлях, як українські дороги з колдобоїнами і ямами, зате без поребриків і завжди на Захід. Тому йдемо далі. Вимагаємо від ЄС виконати їх зобов’язання щодо безвізового, очікуємо пролонгації санкцій проти РФ, боремося за нашу євроатлантичну перспективу. Бо іншого вектору для України просто не існує.

  1. S. Попри все, Україна отримає безвізовий режим з ЄС цього року – в цьому я твердо переконана. Ну, а в Британію прийдеться, як і раніше, оформлювати візи…», – повідомила Геращенко у своєму Фейсбуці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *