ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові стартував урбаністичний фестиваль «Твій простір»

|

Із 23 по 30 червня у Львові триватиме урбаністичний фестиваль «Твій простір». В рамках заходу відбудуться майстер-класи з ресайклінгу, лекції про креативне підприємництво, ідентичність міста, можливості для молоді, створення арт-об’єктів у міському просторі, перегляд переможців всеукраїнського конкурсу «Відкрита ніч» та багато іншого. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

1236

«Захід такого формату відбудеться у Львові вперше. Наш фестиваль не музичний, не розважальний. Це велика майстерня для молодих людей, які хочуть реалізовувати свій творчий потенціал задля покращення громадського та міського простору», – розповів Андрій Мочурад, організатор фестивалю.

На відвідувачів фестивалю чекають лекції від молодих підприємців на теми «Як розпочати власну справу, коли найбільшим ресурсом є ентузіазм», «Як створити суспільно корисний бізнес, що покращуватиме міський простір», розповіді від досвідчених мандрівників «Як подорожувати Європою, коли в кишені лише гривні», огляди урбаністичної літератури від мистецького об’єднання Лід-9 та вечори сучасного українського короткометражного кіно від фестивалю «Відкрита ніч». Цілий тиждень відбуватимуться відкриті воркшопи з ресайклінгу.

В рамках фестивалю відбувся відкритий конкурс на найкращий проект вуличного арт-об’єкту із вторинної сировини. Таким чином організатори намагались привернути увагу не тільки до актуальної зараз проблеми зі сміттям, а й до шляхів її вирішення.

«Ми хочемо показати, як зробити простір міста більш креативним, наповнити його нетиповим змістом. Головне у цій справі – це ідея та бажання, а матеріалом для мистецтва може стати й те, що ми звично називаємо сміттям: надбитий посуд, пластикові пляшки чи старі дерева», – розповідає організатор, координатор мистецької частини фестивалю Андрій Біганський.

Родзинкою фестивалю стане майстер-клас американського скульптора Ліланда Беті, який створить креативні скульптури із «мертвого дерева».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *