ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні у Львові презентують виставку ляльок з марципанів

|

Завтра у Львові відкриють виставку «Марципанові історії». Вперше в Україні буде презентована експозиція, до якої долучилися лялькарі, кондитери та письменники. Отож, виставку можна буде почути, побачити та скуштувати на смак. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

лялька

Усі три творчі напрямки поєднуються в одній унікальній роботі, невловимо довершуючи одне одного. Кожен експонат виставки – авторська лялька, яка «вийшла» зі сторінок власної казки.Серед ляльок красуватиметься і марципановий витвір мистецтва. Кондитери «Майстерні марципанів» готують ляльку повністю виготовлену з марципану. А додатковою родзинкою заходу стануть коротенькі оповідання— «біографії», які для кожної ляльки вигадують письменниці з Львівського жіночого літературного клубу.

“Ця виставка унікальна вже тим, що в її площинні відбувається взаємодія трьох стихій мистецтва – література, мистецтво художньої ляльки та арт-фуд” – каже організатор виставки Лана Малкова-Мостова.

Майстри створили ляльки, що будуть розповідати історії марципану, кондитери доповнили експозицію солодкими їстівними шедеврами, а письменники поставили фінальний акорд – цікавими марципановими історіями та есе.

На виставці можна буде побачити: «годинникаря», що став обличчям виставки та символом солодощів, які є непідвладні часу; аптекаря Марта, який готував ліки, а натомість створив марципан; стильного офіціанта, що увіковічив свою любов до марципану в татуюваннях; ляльок «Макарунчиків»; жінку-мигдальне дерево; велику марципанову скульптуру короля Данила Галицького, що приймає в себе вірменських купців, яку зліпили  майстрині «Львівської майстерні марципанів».

Відкриють виставку о 18.00 23 червня у Львівській Майстерні Марципану (Львів, вул. Вірменська 25). Триватиме вона до 23 серпня.

Фото: організатори

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *