ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові людей з особливими потребами навчають іконопису на склі

|

В УКУ людей з особливими потребами навчають іконопису на склі. Серію майстер-класів з написання ікон Музей Українського католицького університету проводить спільно з центром «Емаус». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

1226

Техніка майстрів з народу, які не дотримувалися академічних канонів, а просто малювали душею, близька людям з розумовою неповносправністю, вважають організатори.

1225

«Раніше техніки написання ікон на склі ми навчали здебільшого дітей, але згодом з’явилася ідея запросити до нас людей з особливими потребами, друзів «Емаусу», – розповідає художній керівник проекту Ольга Горда-Цибко.

1224

Відомо, що в музеї УКУ відбулося вже чотири заняття з іконопису для людей з розумовою неповносправністю. На першому майстер-класі аби зрозуміти техніку учасники малювали невеличкі прості роботи, на наступних розпочали працю вже над великими іконами.

Соціальний працівник центру «Емаус» Віра Козак, запевняє, що малювання для людей з особливими потребами це не просто приємне часопроведення, але й арт-терапія, яка заспокоює: «Написання ікон Ісуса, Богородиці та святих друзів ще одухотворяє, дає змогу задуматися над чимось вищим. Одна учасниця сказала мені, що коли в неї негаразди з родині, їй хочеться більше малювати ікони», – додала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *