ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині взялися за ремонт дороги до славного Тустані

|

На Львівщині розпочали ремонт дороги до Державного історико-культурного заповідника «Тустань», що у Сколівському районі. Станом на зараз дорожники проклали перший шар асфальту на відтинку від села Верхнє Синьовидне до центру села Урич. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

ремонт

За словами начальника Служби автомобільних доріг Львівщини Руслана Кандибора, на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О 140406  Східниця – Верхнє Синьовидне протяжністю 23,9 км буде проведено поточний середній ремонт.

«Зараз дорожники поклали щебнево-гравійне покриття на ділянці від Урича до Східниці. Для того, щоб повністю здійснити ремонт цієї дороги необхідне додаткове фінансування, тому якщо вдасться отримати необхідні кошти, цю дорогу зроблять ще цього року», – повідомив Руслан Кандибор.

Як зазначив директор Державного історико-культурного заповідника «Тустань» Андрій Котлярчук, це була одна з найпроблемніших доріг в області, яка не ремонтувалася чимало років.

«Багато людей, які хотіли побачити скелі Тустані казали, що це цікаво, але ми туди не поїдемо, бо там погана дорога. Відтепер ми очікуємо на стрімкий інфраструктурний розвиток села Урич і значне збільшення кількості туристів  до заповідника «Тустань». Окрім того, це полегшить адміністративну роботу працівників історико-культурного комплексу та дасть поштовх до розвитку самого села», – сподівається Андрій Котлярчук.

Слід додати, що у 2016 році на зазначену дорогу з обласного бюджету було виділено суму в розмірі 10,2 мнл гривень. Вартість повного обсягу робіт,  в тому числі благоустрій, розмітка, освітлення становить орієнтовно 55,4 млн грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *