ОСТАННІ НОВИНИ

У музеї Пінзеля пройде виставка ікон викладачів та студентів Академії мистецтв

|

У середу, 22  червня, о 16.00, у Музеї «Львівська барокова скульптура ХУІІІ ст. Творчість І.Г.Пінзеля»,  відкриється виставки ікон викладачів та студентів кафедри сакрального мистецтва ЛНАМ «оновлення традицій» до 20-річчя кафедри.

kafedra2

Куратор виставки Роман Василик  зазначає: «На вистаці представлені роботи студентів, які навчались на кафедрі за час 20 – літнього її існування. Також буде показано по декілька робіт викладачів кафедри. Значна частина ікон експонувалась на виставках у музеях Польщі (Бяло-Подляске, Кракові, Люблін-Ленчин), у м.Самборі в музеї Бойківщина.

Під керівництвом Романа Василика була створена ціла іконописна школа в рамках ЛНАМ, у якій виховано уже декілька поколінь фахівців – іконописців, які працюють у різних техніках та напрямках в Україні та за кордоном.

Розписи церков випускники кафедри виконували по всій Україні та закордоном– у Харкові, Львові та околицях, Івано-Франківську, Тернополі, Закарпатті, Венгожові (Польщі) , Сен-Жермені (Франції).

Роботи студентів кафедри неодноразово експонувались на міжнародних виставках, зокрема в Римі – в Українському Католицькому університеті, в музеях ПольщІ (Бяло-Подляске, Кракові, Люблін-Ленчин), Тернополі, в Києво-Могилянській академії та Софії Київській.

kafedra1

Каталог виставки “Оновлення традицій” про кафедру сакрального мистецтва,  виданий спільно з музеєм “Бойківщина” у м. Самборі, буде  презентовано в рамках відкриття виставки. Багато ікон експонуються вперше у Львові.

Відео-презентація творчого доробку кафедри, виконаного на об’єктах стане ще однією подією заходу. Це, зокрема, поліхромія храмів (стінописи, мозаїки, вітражі, сграфіто), іконостаси та ін елементи церковного інтер’єру  55 храмів, з них 49 в Україні та 6 закордоном.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *