ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вигадали механізм знесення незаконних забудов

|

Зносити незаконні будівництва у Львові будуть приватні фірми, в не будівельна поліція, як це повідомлялося напередодні головним архітектором Львова. Про це сьогодні, 21 червня, під час прес-конференції повідомила начальник юридичного управління Львівської міськради Гелена Пайонкевич, передає кореспондент Львівського порталу.

забудова

За її словами, місто буде платити приватникам, аби ті демонтовували такі будівництва, а потім стягуватиме ці кошти з боржника.

«Я вчора мала розмову з керівником Галицької адміністрації. Вони перебувають зараз на стадії підписання угоди з компанією, яка готова буде демонтовувати МАФи, про які є відповідні рішення судів. Закон каже, що якщо боржник відмовляється виконувати рішення суду добровільно, його може виконати стягувач за власний кошт і в судовому порядку потім  стягнути цю суму з боржника. Ми зараз, маючи свою Інспекцію Архібудконтролю, активізувавшись стосовно таких судових справ, будемо пробувати співпрацювати з підприємствами, які  мають відповідну техніку, відповідно навчених людей», – розповіла вона.

Також Г. Пайонкевич наголосила, що у місті не створюватимуть будівельної поліції для контролю над будівництвами.

«Законодавством  не передбачено можливості створення будівельної поліції, тобто питання контролю за законністю будівництва і надалі залишається за міською і обласною Інспекціями», – додала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *