ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні віряни святкують День Святого Духа

|

Сьогодні, 20 червня, Православна Церква відзначає свято Святого Духа. Про це повідомляє Львівський портал.

pigeon in the sky

Після празника П’ятдесятниці Церква святкує празник Святого Духа. Це через те, що Східна Церква з давніх-давен мала звичай наступного дня після великого празника віддавати честь тим особам, які відігравали головну роль у дні празника. День Святої П’ятдесятниці святкує саму подію зіслання Святого Духа на апостолів, а понеділок призначений на віддання особливої чести Святому Духові як третій Божій Особі.

Про це Синаксар понеділка так каже: “У цей день, в понеділок П’ятдесятниці, празнуємо того всесвятого й животворного і всесильного Духа, єдиного з Тройці Бога, єдиногідного, єдиносущного і єдинославного Отцю і Синові… Задля почести для всесвятого Духа порішили божественні Отці, щоб осібно і в цій П’ятдесятниці мати празник для Того, хто все добро спричинив”.

Це свято, яке у народі також називають «Духів день» є особливим церковним святом на честь третьої Особи Трійці. Згідно з православним ученням, саме сходження Святого Духа на апостолів явило піклування Триєдиного Бога: Бог Отець творить світ, Бог Син спокутує людей від рабства дияволу, а Бог Дух Святий освячує світ через Церкву. У цей день заборонена будь-яка робота.

Свято Святого Духа відзначається за стародавньою християнською традицією українським народом та усім східним християнством (православ’ям, греко-католицизмом, старообрядництвом) на п’ятдесят перший день після Великодня, або у понеділок, що слідує за недільним днем Святої Трійці та П’ятидесятниці.

Фото: slovozyttia.blogspot.com

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *