ОСТАННІ НОВИНИ

НАБУ впіймало 10 осіб «справи Онищенка»

|

Суд заарештував усіх 10 осіб, затриманих під час обшуків 15 червня у справі про розкрадання газу. Про це повідомило Національне антикорупційне бюро.

суд

Як зазначається, підозрюваних заарештували строком на 60 днів. Сумарний розмір застави складає  1 млрд 3 млн грн.

“Принаймні дві ухвали у найближчий час будуть оскаржуватися з боку Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, оскільки суми застави, призначені судом, не є співмірними  до заподіяної шкоди”, – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 15 червня детективами НАБУ та прокурорами САП в рамках розслідування корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством «Укргазвидобування», було здійснено 37 обшуків у Львові, Дніпрі та Києві. В результаті було затримано 10 осіб, підозрюваних у причетності до газової схеми.

16 червня керівник САП Назар Холодницький зареєстрував у Верховній Раді погоджене із Генеральним прокурором подання про надання згоди на затримання та арешт народного депутата Олексвандра Онищенка, як одного з організаторів розкрадання державного газу.

За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн. З яких 1,6 млрд. – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд. грн – це несплачена сума ренти за користування надрами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *