ОСТАННІ НОВИНИ

Через масове отруєння в Ізмаїлі ввели надзвичайний стан: хворих вже майже 300

|

В Ізмаїлі Одеської області за медичною допомогою з симптомами отруєння звернулися вже 277 осіб. Про це повідомив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко в ефірі телеканалу “112 Україна” в суботу, передає “Інтерфакс-Україна“.

отруєння

Він зазначив, що на амбулаторному лікуванні перебуває 141 особа, 136 осіб проходять лікування в стаціонарі.

За словами мера Ізмаїла, 250 резервних ліжок готові при необхідності прийняти хворих.

Як розповів Абрамченко, раніше в суботу було проведено подворовий обхід у приватному секторі, що дозволило вчасно виявити деяку кількість людей, які потребують допомоги.

Мер Ізмаїла висловив припущення, що спалах із симптомами кишкового отруєння може бути пов’язаний з тим, що 14 червня за одну годину випало 300 мм опадів, а незабаром температура повітря піднялася до +35 градусів Цельсія.

У місті введено надзвичайний стан, йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті Ізмаїла.

Згідно з повідомленням, аналізи проб води в системі міського водоканалу відповідають санітарним нормам, тому передумов для відключення води немає.

Раніше представники Ізмаїльського прикордонного загону приступили до охорони відкритих водойм міста і ведуть роз’яснювальну роботу з місцевим населенням щодо заборони купання з метою подолання небезпеки масового отруєння людей.

Як повідомив спікер Державної санітарно-епідеміологічної служби Одеської області Андрій Мельников, над з’ясуванням причин масового отруєння продовжують працювати співробітники санепідемстанції, але поки результатів аналізів немає.

Раніше стало відомо, що через масове отруєння в Ізмаїлі закрили усі заклади харчування.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *