ОСТАННІ НОВИНИ

У місті на Одещині через масове отруєння закрили усі заклади харчування

|

В Ізмаїлі, що біля Одеси, через масове отруєння госпіталізовано вже 201 особу. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко.

отруєння

«З початку спалаху кишкової інфекції в лікувальні установи району та міста звернулися 201 осіб, з них 119 – діти (зокрема, двоє – у віці до року). У числі хворих дорослих четверо – жителі села Броска”, – написав він.

За словами Абрамченка, поки що причина захворюваності не встановлена.

«Медики стверджують, що за результатами аналізів нічого не висіяли, і припускають вірусологічну спрямованість. Ситуація важка і складна. Вода буде надходити безперебійно. Доза хлору збільшена втричі. Аналізи води хороші», – заявив він.

Також Абрамченко зазначив, що Ізмаїл розгорне додаткові ліжко-місця в класах 9-ї школи, до того ж резервом буде 10-та школа.

«Хворі діти будуть надходити тільки в стаціонар. Станом на суботу, 18 червня, в стаціонарах міста і району є ще близько додаткових 80 ліжко-місць. Потреба в медикаментах (розчинах, крапельницях і так далі) забезпечена повністю», – наголосив мер міста.

Наразі в Ізмаїлі триває побудинковий обхід із дезінфекції туалетів приватного сектору, міська влада вже відкликала з відпусток усіх лікарів.

«Сьогодні закриті всі ресторани, бари, об’єкти торгівлі, ринки, взяті під охорону всі водойми, де є стояча вода», – додав Абрамченко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *