ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові «оселився» пересувний зоопарк. Зоозахисники - в шоці

|

У Львові на вулиці Зеленій, 147 (біля супермаркету «Арсен») «оселився» перевізний зоопарк. Про це обурені мешканці повідомляють у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

1

«Люди! Жесть! Привезли до нас під Арсен на Зеленій перевізний зоопарк!(( То не можна так залишати! Що будемо робити?!»,  – йдеться у повідомленні.

Водночас активісти та зоозахитсники також долучилися до обурливої хвилі. Зокрема волонтер Ігор Сайко написав: «Вважаю, що з цим концтабором для тварин потрібно щось робити!».

Координатор зоозахисного напряму Національного екологічного центру України Наталя Вишневська  повідомила, що проблему треба вирішувати у правовому полі.

«Зараз треба – дзвонити на гарячу лінію Держекоінспекції та вимагати перевірки документів та умов утримання тварин згідно законодавства “Мінімальні площі утримання тварин в неволі або напіввільних умовах”, на гарячу лінію ЛМР з вимогами перевірити дозвільні документи», – йдеться у повідомленні.

«Також потрібен тиск з боку зоозахисної спільноти та жителів Львова. Безпосередньо на керівництво Арсену. Це може бути і має бути пікет та офіційне звернення з вимогою скасувати дозвіл на розміщення цирку на території ТЦ», – додає зоозахисниця.

Також вона повідомила, що деякі мери міст України дали розпорядження про заборону цирків з використанням тварин у їх містах.

«Необхідний тиск на ЛМР та безпосередньо мера міста Андрія Садового аби він заборонив розміщення бродячих цирків з тваринами (підкреслюю з тваринами) у місті Львові. такі розпорядження вже видали мери міст Дніпра та Миколаєва пару дні тому», – зазначила вона.

Зазначимо, що пересувні зоопарки заборонені у більшості країн Європи.

Фото: Соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *