ОСТАННІ НОВИНИ

Церква закликає на Зелені свята прикрашати домівки квітами

|

Церква закликає вірян на Зелені свята прикрашати свої домівки квітами, а не гілками дерев. Про це йдеться на офіційному сайті Львівської архиєрпархії УГКЦ, передає кореспондент Львівського порталу.

зелені свята

«Квіти й зелень дерев є ознакою життя, тож стали символом життєдайного Святого Духа, Який все оживотворяє і вчиняє нас здатними бути носіями життя, а не смерті і руйнування. Як природа навесні оновляються зеленню і квітами, так і свята Церква та її вірні оновлюються силою Святого Духа, Який щедро виливає свої Дари на Церкву задля розбудови і уприсутнення Царства небесного вже «тут і зараз», -йдеться у повідомленні.

Також церква наголошує на необхідності збереженні дерев, а не їх вирубуванні.

«Звичаєм замаювання домівок та храмів християнами сьогодні, на жаль, зловживається і він втрачає первісне своє значення, перетворюється на шкідливу, руйнівну практику, яка йде в розріз з християнським віруванням. Вирубуються цілі дерева, наприклад, берізки, що не має жодного символічного значення – життя. Як альтернативу, пропонується прикрашати свої домівки та храми квітами та зеленню, виплеканими та вирощеними власними руками.   Саме в такий спосіб ми свідчитимемо, що є справжніми та свідомими християнами, котрі розуміють, що світ навколо нас створений Богом, а ми покликані його зберегти і піклуватися ним, а не знищувати; робити добрі вчинки з тими речами, які дарував нам Творець. Така негативна поведінка щодо вирубки дерев, вирізування, виломлювання гілок тощо призводить до гріха проти довкілля, а тому згідно з вченням Церкви «хто грішить проти довкілля, грішить проти Творця його».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *