ОСТАННІ НОВИНИ

Ситуація з вивозом сміття стає складнішою з кожним днем, - Садовий

|

Міський голова Львова Андрій Садовий у відеозверненні розповів про актуальну ситуацію в місті з вивезенням сміття. Також мер подякував тим громадам, які допомагають місту з прийомом сміття. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

сміття Грибовичі

Мер розповів, що зараз коригується проект рекультивації полігону в Грибовичах. Відтак, найближчим часом ці роботи можуть бути розпочаті.

«Ситуація з вивезенням сміття з міста залишається дуже напруженою. Триває фактична блокада Львова, коли один за одним для нас організовано закривають чергові полігони. Це при тому, що в області їх є понад 600. На жаль, біда, яка трапилась у Львові, не стала для більшості приводом показати приклад солідарності з нашою громадою. На сьогодні Львівська область для нас практично закрита і мені це особливо прикро, адже велика кількість людей, які живуть, працюють і навчаються у Львові, приїхали до нас саме з районів області.

Відтак, ми змушені тимчасово вивозити сміття на полігони в інші обласні центри. Допомогли Луцьк, Житомир, але й вони опинились під шаленим політичним тиском і закрили свої полігони для нас. Наша ситуація стає складнішою з кожним днем. Я вкотре хочу подякувати всім тим громадам, які простягнули нам руку допомоги.

Фірми-перевізники працюють в надзвичайних умовах. Ми отримуємо сигнали від мешканців про те, що в тих чи інших дільницях сміття вивозять погано. На сьогодні в місті є близько ста контейнерних майданчиків, де є проблеми. Намагаємось робити все, аби виправляти цю ситуацію, не зважаючи на численні труднощі», – сказав мер Львова.

Окрім того Андрій Садовий наголосив, щоб мешканці Львова відповідально ставилися до сортування сміття.

«Я хочу попросити всіх максимально використовувати можливості для сортування сміття. В багатьох районах міста є окремі контейнери для побутового сміття, пластику, шкла, паперу. Чим більше ви сортуєте сміття, тим краще перевізники справлятимуться зі своєю роботою і тим більше сміття піде на повторну переробку», – додав голова міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *