У міськраді дали «добро» на концерт Дорна у Львові. Виступ можуть зірвати

|

Через концерт Івана Дорна у Львові 17 червня засідали комісія з питань культури, молодіжної політики та спорту і комісія законності депутатської діяльності та свободи слова. Відтак було вирішено дозволити виступ співака на «Арені Львів». Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила депутат Львівської міськради Юлія Хомчин, передає Львівський портал.

дорн

«На засіданні були присутні також представники ринку концертних індустрій Святослав Роман, які висловили свою позицію з приводу даного питання і загалом, а також слушно зауважили, що не були залучені до напрацювання рішень, які великою мірою впливають на їхню діяльність . Відтак разом з членами комісії дійшли висновку, що творчість Івана Дорна не підпадає під заборону в рамках ухвали ради, яка забороняє концерти представників українського та іноземного шоу-бізнесу, які підтримують російську агресію, а виступ співака має відбутися», – написала вона.

Водночас, як повідомив у коментарі Львівському порталу координатор «Економічного бойкотного руху» Олег Радик, Іван Дорн підпадає під цю ухвалу на 100%, адже він виступає в Росії.

«В ухвалі чорним по білому написано, що під цю заборону підпадають артисти, які виступають в Росії. Але, оскільки більшість із цих комісій депутати із «Самопомочі», то вони це протрактували по-іншому. Я вважаю, що це є частиною корупційної схеми. До мене дійшла така інформація про те, що Дорн дає близько 2 тисяч доларів на підкуп певних осіб, щоби йому дозволили виступити», – пояснив він.

І додав, що одна українська пісня не робить Івану Дорну великої честі: «Те, що він співає одну пісню українською мовою, не виводить його з-під дії цієї ухвали».

Також Олег Радик наголосив, що концерт співака завтра збираються бойкотувати і відповідальність за завтрашні можливі сутички ляже на людей, які дали дозвіл на цей концерт.

«Знаю, що люди збираються бойкотувати цей концерт. Подивимося, що буде…Але, якщо завтра будуть якісь заворушення, жертви, це все буде на совісті тих людей, які дозволили Дорну виступати на території «Арени Львів», – зауважив Олег Радик.

До того ж, за його словами, нема ніяких доказів того, що Іван Дорн допомагає українській армії. «Це – фейк», – констатував Олег Радик.

Також він наголосив, що  «Економічний бойкотний рух» подаватиме на таке рішення міськради в суд.

Фото: ivona.bigmir.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *