ОСТАННІ НОВИНИ

Луценко створив спецгрупу, яка перевірить «Збиранку» та інші комунальні підприємства Львова

|

Трагедію на Грибовицькому сміттєзвалищі розслідуватиме спеціальна слідчо-оперативна група, саме вона має на меті встановити дійсно винних у Грибовицькій трагедії. Про це сьогодні, 16 червня, на прес-конференції розповів Генпрокурор України Юрій Луценко.

Луценко

За його словами, Грибовицька трагедія показує усю «імпотентність правоохоронної системи».

«Це не найголовніша справа країни, це не найрезонансніша справа країни. Але в ній видно всю імпотентність нашої правоохоронної системи, В мене на руках документи про те, що вже багато років  там відбувається безконтрольна діяльність. Двічі порушувалося кримінальне провадження за те, що кошти, виділенні на рекультивацію, були використані не цільовим шляхом. По-людськи кажучи, розкрадені. І що? Я щойно спитав це в начальника УМВС області. І що? Виявляється, експертиза не встигає. Виявляється, що державна екологічна інспекція при спробі зайти на сміттєзвалище була недопущена. Вдумайтесь: комунальне підприємство (ЛКП «Збиранка» -ред.) не допускає державну інституцію, ба більше – вони ідуть суд, а суд їм відмовляє в перевірці.  Я просив обласного прокурора з цим розібратися, я готовий  підписати подання на Вищу ради юстиції про відсторонення такого судді від судочинства. Тут не «ЛНР» і не «ДНР, тут Україна і державна інспекція повинна заходити і виконувати передбачену законом функцію. Але апеляційний суд  дозволив їм таки зайти. Ви думали, їх пустили? Ні. Комунальне підприємство  вирішує, кого впускати чи не спускати всупереч діючим законам і навіть судам. І саме це призвело до трагедії»,  – запевнив Луценко.

Також він розповів про створення спеціальної слідчої групи, яка буде займатися Грибовицькою трагедією.

«Я зараз не можу сказати, хто винен у цій трагедії,  де загинули люди. Я просто стверджую, що це хаос, анархія, безвідповідальність і безконтрольність призвела до цього. У зв’язку з цим, після розмови із колегами, ми прийняли рішення про створення спільної слідчо-оперативної групи ГПУ, МВС і СБУ з числа працівників центральних апаратів, які перевірять діяльність ЛКП «Збиранка», а також інші комунальні підприємства міста», – зазначив Генпрокурор.

Як пояснив Юрій Луценко, новостворені група допоможе меру Львова розібрати із комунальними підприємствами.

«У цьому випадку йдеться лише про об’єктивну оцінку. Прямим текстом скажу: я не приїхав сюди з метою знайти кримінальну справу на Андрія Садового. Просто він має зайнятись мерською діяльністю, а правоохоронці мають перевірити ефективність роботи його підлеглих. Тезу про те, що мер не може відповідати за контроль над комунальними підприємствами, я відкидаю, це неможливо. Ми допоможемо меру встановити ефективне управління ефективним майном . Ті ,які здають площу під ресторан за безцінь. Ті, які землі роздають по заниженій вартості. Ті, які тарифи виставляють людям штучно накручені та інші «чудеса», що відбуваються скрізь в Україні, і у Льввові зокрема. Я просто вважаю, що далі робити вигляд, що нічого не відбулося –неможливо».

Нагадаємо, що 16 червня Юрій Луценко представив нового прокурора Львівщини Юрія Квятківського і розповів про його завдання. 

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *