ОСТАННІ НОВИНИ

У зоні АТО загинуло двоє українських бійців, ще семеро - поранені

|

За минулу добу двоє українських військовослужбовців загинули внаслідок відбиття спроби штурму бойовиків біля Павлополю. Ще семеро бійців отримали поранення в районі Зайцевого, Павлополю та Мар’їнки. Про це Львівському порталу повідомили в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

мапа 15-06

Луганський напрямок

Зафіксовані дві збройні провокації з боку бойовиків біля селищ Трьохізбинка та Нижньотепле.

Донецький напрямок

Найгарячіші точки залишаються незмінними – авдіївська промзона та район Горлівки. Бандформування здійснили один артилерійський обстріл позицій українських військ у шахти «Путилівська» (також відома як «Шахта Бутовка»). Біля шахти, а також Авдіївки, Пісок та села Невельске, бойовики активно застосовували міномети калібром 82- та 120 міліметрів.

У районі Горлівки незаконні збройні формування здійснювали обстріли широким фронтом із півночі на захід. Зокрема, окупанти стріляли з мінометів поблизу Зайцевого, Новгородського, Троїцького і Верхньоторецького. Крім того, бойовики застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а біля Зайцевого ще зафіксовані обстріли з БМП, зенітної установки та два снайперських обстріли. Кількість обстрілів позицій біля Майорська знизилася до однієї збройної провокації за вчора. Натомість бойовики активізувалися біля селища Луганське, що на Світлодарський дузі.

Про це розповів сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

За минулу добу противник стріляв з мінометів, БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Маріупольский напрямок

Знову збільшилася кількість обстрілів. Найзапекліші бої відбулися біля села Павлопіль, де бойовики здійснили один артобстріл, кілька мінометних та застосували гранатомети. Продовжуються протистояння в районі Мар’їнки. Тут бандформування стріляли з мінометів, гранатометів та двічі вели обстріли снайпери. Ще міномети застосовувалися біля Новотроїцького та Тарамчука. Неспокійно й поблизу села Чермалик, де незаконні збройні формування стріляли з зенітної установки та кулеметів.

Фото: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *