ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відновили старий трамвай, який за тиждень виїде на маршрут

|

У Львові відновлюють старий електротранспорт. Так, модернізований трамвай Tatra 1984 року випуску. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівській міськраді.

оновлені трамваї

У електротранспорті встановили затемнені панорамні вікна, відремонтували електрику і салони. Обшивку зробили з композитних панелей жовтого кольору, щоб трамваї і тролейбус були схожі на нові «Електрони». Планувалося, що ремонт завершать до початку травня, однак роботи затягнулися через те, що «Львівелектротранс» очікував на поставку панорамних вікон.

Трамвай курсує, але поки що в тестовому режимі – без пасажирів. Також силами електротранспортного підприємства відновлюють ще один трамвай та один тролейбус.

У ЛКП «Львівелектротранс» зазначають, що вагон №1053, який ремонтна бригада комунального підприємства відновила фактично з руїн, вийде на маршрут наступного тижня. За цей час ще мають встановити кондиціонер у кабіні водія. Дизайн оновленого трамвая розробили фахівці «Львівелектротрансу».

«Цю роботу виконувало 5-6 працівників впродовж 1,5 місяця. При фінансуванні можна відновити весь парк трамваїв, які сьогодні вважаються металобрухтом, і в такий спосіб покращити стан рухомого складу трамваїв у Львові.

Вартість реконструкції трамвая складає понад 500 тис. грн. Але слід розуміти, що левова частка вартості реконструкції – ремонт візків, адже це силовий агрегат, який несе на собі вагон і тягне вагон по колії», – зазначив директор ЛКП «Львівелектротранс» Михайло Сидорович.

В цьому році відремонтувати таким способом хочуть щонайменше 4 трамваї.

«А в наступному році, якщо буде фінансування, ми зможемо забезпечити роботи 3-4 ремонтних бригад і за 1,5 місяця ми зможемо робити 3-4 трамваї. Це буде доволі висока продуктивність», – додав Михайло Сидорович.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *