ОСТАННІ НОВИНИ

Днями у Львові стартує Фестиваль давньої музики

|

У Львові 17-30 червня буде проходити XIV Фестиваль Давньої Музики у Львові присвячений пам’яті Романа Стельмащука. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської обласної філармонії.

Давня Музика

Цьогорічний XIV Фестиваль давньої музики у Львові, який відбудеться у Львові з 17 до 30 червня, присвячено пам’яті його засновника та мистецького керівника – відомого львівського музикознавця, композитора та громадського діяча Романа Стельмащука, який передчасно помер у 2015 році. До Львова завітають музиканти, які тісно співпрацювали в різні роки з Фестивалем, його засновником Романом Стельмащуком та львівським музичним середовищем.

Єдиний в Україні Фестиваль Давньої Музики започатковано у Львові у 2003 році. Фестиваль масштабно і на професійному рівні представляє давню музику різних європейських країн – вокальну та інструментальну, церковну і світську, оперну та ораторійну. У минулі роки Фестиваль відвідали виконавці зі Швеції, Швейцарії, Італії, Австрії, Німеччини, Великої Британії, Нідерландів, Чілі, США, Угорщини, Чехії, Словаччини, Польщі, Литви, Росії, Білорусі, України. Фахівці від давньої музики виступають в концертах, а також надають консультації та проводять курси майстерності, що сприяє розвитку «історично поінформованого» виконавства в Україні.

Неповторний мистецький світ Фестивалю сформували його тематичні сесії останніх років – щоразу фестивальна програма вибудовувалась навколо основної ідеї, переважно пов’язаної з музичною культурою нашого реґіону. Фестиваль давньої музики проходив під гаслами – «Львів-750» (2006), «З часів Речі Посполитої» (2008), «З часів Гетьманщини» (2009), «Музичний Львів і спадщина Габсбурґів» (2010), «Слідами Львівської лютневої табулятури» (2011), «Похвала Музиці або Львівська Цециліада 2012» (2012), «З-над берегів Дунаю» (2014) та ін.

Фото: md-eksperiment.org

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *