ОСТАННІ НОВИНИ

В офісах авіакомпанії МАУ проводяться обшуки

|

Детективи НАБУ спільно з прокурорами САП проводять обшук в офісних приміщеннях авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України”. Про це повідомила прес-секретар НАБУ Дар’я Манжура, передає Українська правда.

мау

Слідчі дії відбуваються в рамках досудового розслідування за фактом зловживання службовим становищем з боку посадових осіб Державної авіаційної служби з метою одержання неправомірної вигоди для окремих приватних авіаперевізників, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч.2 ст. 364 КК України).

Згідно з інформацією, метою обшуку є вилучення документів, що підтверджують факти заборгованості МАУ перед державою в розмірі близько 150 млн. грн за період з січня 2014 року по грудень 2016 року.

Ці кошти авіакомпанія мала сплатити за перевезення пасажирів та вантажів до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях (згідно пунктів 3 та 4 ч.5 ст. 12 Повітряного кодексу України).

В процесі досудового розслідування встановлено, що службовими особами Державної авіаційної служби України створювалися умови для несплати таких зборів і не вживалися заходи для погашення вказаної заборгованості.

“Авіакомпанія відмовилася добровільно надати документи на запит НАБУ. Відповідно у встановленому законом порядку детективами НАБУ та прокурорами САП було отримано ухвалу суду на проведення обшуку. Досудове розслідування триває”, – зазначили у НАБУ.

Вождночас, як стало відомо Українській правді з власних джерел, НАБУ розслідує провадження, передане з ГПУ, щодо колишнього керівника Державної авіаційної служби Дениса Антонюка за підозрою у зловживанні службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди в інтересах МАУ, що спричинило збитки для іншого авіаперевізника. Матеріали провадження готуються до передачі в суд.

Як відомо, МАУ перебуває під контролем бізнесмена Ігоря Коломойського.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *