ОСТАННІ НОВИНИ

Шість тисяч медпрацівників області підлягають звільненню, - ЛОДА

|

Близько шести тисяч працівників медичних закладів у Львівській області підлягають звільненню в найближчі кілька років. Такі попередні висновки аудиторських комісій. Про це сьогодні, 13 червня, під час інтерв’ю-прес-конференції на тему: «Як оптимізують медичні заклади на Львівщині: результати і проблеми» повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА  Богдан Чечотка.

медсестра

Щоправда, за його словами, передусім будуть звільняти адміністрацію та обслуговуючий персонал. А потім– лікарів та медсестер.

Заступник голови Українського лікарського товариства у Львові  Андрій Іванців стверджує, що в окремих районних лікарнях в штаті бухгалтерії може бути по 5-6 осіб.

Усі звільнення відбуватимуться тільки після суворого аудиту, який покаже, які речі тій чи іншій лікарні абсолютно не потрібні.

«У лікарні позалегеневого туберкульозу шість лікарів урологічного відділення на рік робили 38 операцій. Тому там з 210 ліжок залишили тільки 70. У Жовківському районі скорочують 30 ліжок, але медиків перепрофільовують, тому тільки двоє чи троє медиків звільняються», – розповідає директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

Також Богдан Чечотка запевняє, що процес звільнення, або як кажуть чиновники, оптимізації в медичних закладах відбувається впродовж  кількох останніх років.

«У Старому Самборі цей процес тривав упродовж десяти років. За цей час дільничні лікарні перепрофільовували в амбулаторії з денним перебуванням пацієнтів. А в Самборі це все треба пройти оперативно. Тому там зараз відчувається соціальна напруга. Там скорочено вже майже сто осіб, але питання все ще не вирішене», – порівнює він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *