ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий перевів стрілки на Порошенка: «Нацгвардію у Ратушу привів президент»

|

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив про те, що Нацгвардію у Ратушу покликав Петро Порошенко. Про це він повідомив у інтерв’ю УП.

Садовий

«Напередодні увечері я отримав інформацію від спеціальних служб, що буде спроба захоплення Ратуші і спроби зірвати сесію. Я написав стандартного листа керівнику обласної поліції, керівнику СБУ, прокурору, губернатору: “Прошу вас забезпечити порядок”. Адже я не маю в підпорядкуванні міліції, спеціальних служб, як я мав вчинити? І коли ранком приходжу і бачу, що стоять якісь невідомі спецзагони, то кажу: “Хлопці, швиденько їдьте звідси. А то ще й десантні війська сюди підтягнуть”.

Вони дійсно поїхали, лишили сто людей всередині Ратуші. І як тільки машини поїхала, одразу УНА-УНСО, “свободівці” почали вриватися в міськраду. Оце дійсно вже було жахливо, бо за 25 років такого ніколи не було у Львові…», – зазначив  міський голова Львова.

На питання про те, чи це мер викликав Нацгвардію, Андрій Садовий відповів: «Та боронь Боже, яка Нацгвардія! Я знаю, що у деяких містах, зокрема, у Вінниці, в охороні мерії присутня Нацгвардія, але це двоє чи троє осіб».

Водночас Андрій Садовий зауважив, що таку команду дав сам Порошенко: «Після обіду того дня мені зателефонував президент і сказав, що це він дав команду керівнику Національної гвардії України максимально захистити Львівську міськраду. І я був здивований тим, що Нацгвардія у нас, виявляється, підпорядковується президенту».

Також мер Львова додав, що президенту видніше, що потрібно для захисту міськради: «Якщо президент вирішив, що для захисту міської ради треба техніку й спецзасоби, то, напевно, він знав більше, ніж я».

І наголосив, що більше не буде писати подібних листів за такої ситуації, бо «ще танки введуть у Львів чи десантуру».

Фото: Варіанти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *