ОСТАННІ НОВИНИ

Нацгвардію до львівської ратуші закликав Садовий, - Аваков

|

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що підрозділи Національної гвардії були залучені до охорони Львівської міської ради 9 червня за  проханням мера Львова Андрія Садового. Про це він заявив журналістам у вівторок, передають “Українські новини“.

1

“Крім того, міський голова звертався з відповідним проханням до мене напередодні в телефонному режимі. Я, вивчивши ситуацію, у відповідь на прохання Садового, і з урахуванням оперативної обстановки прийняв рішення про залучення до охорони Львівської ратуші крім поліції і підрозділів Нацгвардії. Дав відповідні розпорядження “, – повідомив міністр.

Раніше  Андрій Садовий заявив, що Нацгвардія була залучена до охорони міськради за дорученням президента Петра Порошенка, а сам мер просто просив правохоронців забезпечити порядок.
Нагадаємо, що 9 червня міський голова Львова відгородив себе від львів’ян Нацгвардією.

Нагадаємо, що 9 червня у міській раді мала відбутись сесія. З самого ранку Ратушу оточили силовики і представники правоохоронців. Незабаром до міськради прийшли обурені активісти і розпочались сутички та бійки, в яких брали участь і депутати, і активісти, і спецпризначенці. Через надзвичайну ситуацію сесію міської ради скасували.Згодом частина активістів таки «прорвалась» до міськради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *