ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці Добрян повстали проти львівського сміттєзвалище у себе під носом

|

Місцеві  жителі села Добряни у Миколаївському районі, де міська влада Львова планує розмістити чи то полігон, чи то сміттєпереробний завод,  повстала проти будь-яких таких ініціатив. Про це йдеться у відео зі зустрічі мешканців із головою об’єднаної територіальної громади Олександрою Леницькою, яке з’явилось у мережі 14 червня, передає кореспондент Львівського порталу.

1

Так, громадини обурені заявою чиновниці Львівської ОДА Ірини Гримак про те, що міська рада Львова і обласна адміністрація погоджують ділянку у селі Добряни для облаштування там сміттєвого полігону.

«Це наша земля, це наша місцева влада, і це з нами має бути узгоджено. Ми всі п’ємо воду з Миколаївського району і ці розломи  сполучаються всі між собою», – відповідає на закиди громадян О. Леницька.

Також вона наголошує, що  у ЛОДА спростовують інформацію щодо спорудження такого сміттєзвалища на території села.

«Тільки вчора інформація була оприлюднена в Інтернеті і ми зв’язувалися з обласною адміністрацією – вони не підтвердили цього.  Вони сказали, що це неправда», – зазначає голова територіальної громади.

Вона наголошує, що наразі область розглядає 4 ділянки, а Добряни – одна із них. Тому село має показати свою позицію.

Нагадаємо, що у 2013 році міськрада Львова зверталась до сільради Добрян із пропозицією звести на території села сміттєзвалище. Тоді Львову відмовили.

Раніше стало відомо, що міська рада та Львівська ОДА домовились про ділянку в області для нового сміттєзвалища. Згодом у міській раді Львова ці дані спростували, заявивши, що конкретної ділянки під львівське сміття ще немає.

Фото, відео: Соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *