ОСТАННІ НОВИНИ

Минулої доби у зоні АТО поранили трьох українських бійців

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, троє отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

мапа

Як зазначив речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко,  на Луганському напрямку бойовики один раз порушили режим тиші поблизу Новозванівки.

На Донецькому незаконні збройні формування продовжують обстріли у найгарячіших точках: районі Донецького аеропорту, горлівської агломерації та світлодарській дузі. «Бойовики застосовували міномети на всій ділянці фронту. Зокрема, кілька ворожих обстрілів з 82- та 120-мм мінометів, великокаліберних кулеметів та гранатометів відбулися біля Авдіївки. Також тут був зафіксований обстріл ворожого снайпера. Інтенсивність обстрілів Шахти Путилівської (також відомої як Шахта Бутовка) суттєво знизилася, проте бойовики здійснили мінометний обстріл у темну пору доби», – розповів Лисенко.

І додав, що на північ від Горлівки, біля селища Зайцеве, бойовики стріляли з артилерійських установок 122-мм калібра та БМП, а біля Майорська тривали провокації з боку бойовиків із залученням мінометів. «Більшість збройних провокацій на цій ділянці прийшлися на захід від Горлівки, зокрема поблизу сіл Ленінське, Троїцьке та селища Новгородське.  Тут бойовики застосовували міномети, зенітні установки, гранатомети, великокаліберні кулемети та двічі стріляли з БМП», – повідомив Лисенко.

Окрім цього, вже сьогодні одразу після опівночі бойовики нанесли артилерійський удар по селу Артемове поблизу Торецька. Внаслідок прямого влучення снаряду у житловий будинок загинула жінка.

Також учора ворожі обстріли з мінометів та бронетехніки були зафіксовані біля селища Луганське, що на світлодарській дузі. Усього за минулу добу окупанти випустили 159 мінометних мін та 6 артснарядів.

Що стосується Маріупольського напрямку, тут, за словами Лисенка, кількість обстрілів знизилася вдвічі. «Неспокійно залишається поблизу Мар’їнки і Красногоровки, де бойовики випустили три мінометні міни, стріляли гранатометів та зенітної установки. Також наші воїни зафіксували два обстріли ворожого снайпера. Крім того, поодинокі збройні провокації відбулися біля Гнутового, Талаківки, Водяного і Широкиного», – зазначив він.

Фото: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *