ОСТАННІ НОВИНИ

Один з найкращих скрипалів світу зіграє у Львові для дружин учасників АТО

|

Дружини учасників АТО проведуть недільний вечір під звуки класичної музики, яка лунатиме у Львівській обласній філармонії. Керівництво закладу культури надало для учасників проекту «Мій тато захищає Україну» квитки на XXXV-й Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Віртуози» – концерт-закриття, які вже отримали дружини наших захисників.

соколов

Бруно Монсенжон відомий французький режисер зняв фільм про юного 18-літнього Валерія Соколова, давши йому назву «Скрипка в душі». Відтак, дружини учасників АТО разом із іншими гостяи філармонії матимуть унікальну можливість почути та побачити душу цього славетного музиканта, який увійшов в десятку топових скрипалів світу у Львівській філармонії 12 червня в концерті-закритті Міжнародного фестивалю музичного мистецтва «Віртуози». В його виконанні прозвучить Концерт № 3 для скрипки та симфонічного оркестру Євгена Станковича, що стане львівською прем’єрою твору, написаного композитором в 2015 році і присвяченого самому скрипалю-віртуозу. Цей твір є художнім «відгуком на події сьогодення», своєрідною «сповіддю митця про наш драматичний час, про Майдан, війну, яку «транспортували» в Україну».

Ще одним сюрпризом для гостей заходу Вас стане скрипковий дует, народжений великою та давньою дружбою переможниці багатьох міжнародних конкурсів, концертмейстера-соліста Академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів» Марії Ткачик та Валерія Соколова. В їхньому виконанні прозвучить Концерт для двох скрипок Арнольда Малкольма, одного з найвідоміших британських композиторів XX століття. Цей твір було присвячено видатному скрипалю XX століття ІєгудіМенухіну та його учню Альберто (Івану) Лисому. Світова прем’єра твору у їхньому виконанні під орудою самого Маестро відбулась 24 червня 1962 р. в рамках Музичного фестивалю м. Бат (Велика Британія). І ось, по прошетсю 54 років з моменту прем’єри твору, він прозвучить у Львові в рамках Фестивалю “Віртуози”, і львівська публіка вперше матиме можливість почути цей твір, в якому поєднаютьс я «бездоганна емоційна стриманість» Валерія Соколова та шарм і витонченість Марії Ткачик.

В програмі концерту також прозвучать балада «Ґражина» для симфонічного оркестру Бориса Лятошинського та Симфонічна поема «Мазепа» Ференца Ліста.
Концерт відбудеться у супроводі Академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів».

За диригентським пультом – запрошений диригент з українським корінням Віктор Плоскіна (Білорусь). Віктор Плоскіна, заслужений артист України, лауреат II Міжнародного конкурсу диригентів ім. С. Турчака, є випускником Львівської національної консерваторії ім. Лисенка. Сьогодні Віктор Плоскіна обіймає посаду головного диригента Національного академічного Великого театру опери та балету Республіки Білорусь.

Скрипка, на якій гратиме Валерій Соколов, належить до «золотого періоду» АнтоніоСтрадіварі – 1703 р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *