ОСТАННІ НОВИНИ

Вінниця дала Садовому рецепт виходу із сміттєвої кризи

|

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов розповів про те, що ще десять років тому їхнє місто мало такі ж проблеми із сміттєзвалищем, як і у Львові. Але завдяки ефективному комплексу заходів Вінницю вдалося врятувати від сміттєвого колапсу. Про це він розповів у ефірі телеканалу “1+1”.

сміття

«Ще у 2006 році, коли Володимира Гройсмана було обрано міським головою, і він, і вся наша команда тоді зіткнулися з точно такою ж проблемою, як у Львові. Наш полігон, який знаходиться за 18 км від Вінниці, тоді був у жахливому стані. Фактично, ніхто не контролював, як туди вивозиться сміття, хто керує цими всіма процесами…», – зазначив Сергій Моргунов.

Водночас він додав, що на ньому також виникали пожежі і була жахлива антисанітарія.

«Відразу на початку тієї каденції ми утворили комунальне підприємство «ЕкоВін», купили техніку, організували вивіз сміття, розпочали технологічну пересипку грунту, відкачали всі фільтрати згідно усіх технологій, регулярно проводили дератизацію і всі заходи щодо зменшення екологічного забруднення», – пояснив міський голова Вінниці.

Так, вже у 2009 році Вінниця розпочала дегазацію полігону. «Нині у нас встановлені 22 свердловини, де ми відбираємо газ», – зауважив Сергій Моргунов.

«У 2013 році ми розпочали роздільний збір сміття і нині у нас на полігоні стоїть сміттєсортувальна станція (на ній працюють 23 особи). Потім ми встановили когенераційну установку, яка добуває цей газ. Відтак фактично виробляємо 1 МВт електроенергії і 1,2 МВт теплоенергії в годину. Якщо говорити про цю установку, то ми робили це разом із німецькими партнерами. Сума інвестицій – 1 млн 750 тис. євро», – розповів він.

Відтак Сергій Моргунов наголосив на тому, що готовий поділитися досвідом із міським головою Львова Андрієм Садовим: «Якщо буде звертатися Андрій Садовий чи хтось із Львівської міської ради, ми готові всіх прийняти і показати, як ми це робили, поділитися своїм досвідом…».

Відео: ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *