ОСТАННІ НОВИНИ

У Мостиському районі знайшли поховання вояків Другої світової війни

|

У Мостиському районі Львівської області знайдено поховання вояків, загиблих під час Другої світової війни. Про це Львівському порталу повідомили у ГО «Пам’ять».

го 1

Так, 8 червня групою Громадської організації «Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять»  проведено польові пошукові дослідження місць боїв періоду Другої Світової війни.

го 3

«В результаті проведених пошукових земляних робіт, у місцях вказаних місцевими жителями було знайдено дві санітарних погребних ями. Після проведених розкопок з однієї поховальної ями вилучено рештки чотирьох осіб. Збережені особисті речі та військового спорядження загиблих вказують на те, що в цьому захоронені було поховано вояків Робітничо Селянської Червоної Армії, які загинули в бою з німецьким військом у червні 1941 року. Серед особистих речей знайдено також ідентифікатори двох військовослужбовців. Із другої поховальної ями вилучено рештки десяти осіб. Особисті речі та спорядження похованих вказують на те, що в цій могилі також було захоронено військовиків Робітничо Селянської Червоної Армії, які загинули в бою з німецьким військом у серпні 1944 року. Ідентифікатори в загиблих відсутні», – йдеться у повідомленні.

го 4

Перепоховають останки загиблих вояків у День скорботи 22 червня.

Фото: ГО «Пам’ять»

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *